Nu boeken

Spaans leren in Granada

Granada

Granada is een stad met een ziel, die het grandioze Moorse erfgoed combineert met een vrolijke, moderne energie. 

Verleden en heden komen samen in de straten van Granada. En dat maakt de stad zo'n bijzondere plek om te zijn. Het ene moment verken je oude glorie, zoals het Alhambra of het Monasterio de la Catuja. En het volgende moment laat de lokale bevolkiong je kennismaken met tapas en flamenco. Op sommige dagen ga je op zoek naar street art terwijl je een andere keer meesterwerken van duizend jaar geleden bewondert.

Hoewel vol met attracties, is Granada niet overdreven populair bij toeristen. Het blijft een zeer authentieke stad en je hebt veel gelegenheid om je Spaans te oefenen met de lokale bevolking. Granada is ook een stad waar je veel geheimen kunt ontdekken. Hoe langer je hier doorbrengt, hoe meer het voelt als jouw stad.

Het eten is subliem, de tradities zijn hartverwarmend, en er is altijd weer een nieuwe plek voor een paseo (avondwandeling). In het weekend kun je de bergen van de Sierra Nevada in of naar één van de andere welbekende Andalusische bestemmingen reizen, zoals Sevilla, Córdoba, of de Costa Tropicál. Of je kunt blijven en de mysteries ontdekken van Granada, een van de meest indrukwekkende oude steden van Europa.

Alhambra

Het Alhambra is het belangrijkste erfgoed uit de tijd van de Moren. Het was het middelpunt van een hele beschaving en is het meest indrukwekkend vanwege zijn aandacht voor detail. Versierde bogen, koninklijke tuinen, indrukwekkende fonteinen, Islamitische kalligrafie... een mooier gebouw is moeilijk te vinden in de rest van Europa.

Albaicín

Het Albaicín is een wijk van Granada om te voet te verkennen, zonder plattegrond. Het dateert uit de 11e eeuw en zit vol smalle geplaveide straatjes. Op elke hoek is wel iets te ontdekken en niet alleen om te zien. Dit is een wijk die indruk maakt op al je zintuigen.

Tapas

Granada is de stad van de tapas. Bij elk drankje dat je bestelt, brengt de barman je een bord of blad met vers gemaakte tapas. Authentieke bars hebben geen tapas menu, ze geven je gratis tapas zodat je drankjes blijft bestellen. Het is een manier om elke avond de lokale Granadino-cultuur te ervaren.

Sierra Nevada

De bergen van de Sierra Nevada zijn aantrekkelijk voor vele soorten bezoekers. Er zijn wandelpaden in overvloed, waarvan sommigen ideaal voor een hele dag avontuur. Kleine witte dorpjes zijn gevuld met Moorse cultuur, terwijl anderen zich perfect lenen voor een rustig weekendje weg van Granada.

Flamenco

Een gepassioneerde gitarist tokkelt er op los. Een danseres zwiert en stampt met haar voeten. Gezang vult de ruimte. In Granada is flamenco niet alleen een show, het is een manier van leven. Naast Sevilla is er nergens een betere plek in de wereld om deze authentieke flamenco-cultuur te ervaren.

Vrolijk Kerstfeest @Linguaschools

Dec 23, 2020

Het is kerst bij Linguaschools. Reden genoeg voor een kleine fiesta! We hopen dat je de genoten hebt...

Meer informatie

Middag tapas in Granada

Mar 03, 2020

Veel van onze studenten komen naar Linguaschools Granada, niet alleen om Spaans te leren, maar ook v...

Meer informatie

Onze taalschool in Granada

Linguaschools Granada verwelkomt studenten Spaans sinds 1995. De school is gelegen in het centrum van Granada en omringd door een web van geplaveide straatjes en steegjes. Zes ruime klaslokalen bieden ruimte aan een verscheidenheid aan leerlingen en er is een bibliotheek om te gebruiken voor zelfstudie. De sfeer in de school is bevorderlijk voor het leren van Spaans. Stap daarna naar buiten en de omliggende straten bieden een prima gelegenheid om je geleerde Spaans in de praktijk te brengen.

Granada is een heel relaxte stad en de sfeer in de school weerspiegelt dat. Taalschool studenten ervaren een relaxte en gastvrije sfeer, met een zeer gevarieerde mix van mensen die hier van over de hele wereld naartoe komen. De leraren zijn zeer ervaren en de school is aangepast met volledige faciliteiten voor gehandicapte studenten. Dus welkom op een plek waar je je direct thuis zult voelen. En welkom in een stad die je snel je thuis zult noemen.

KLASLOKALEN 6 ruime klaslokalen met daglicht en airconditioning
ACCREDITATIES Instituto Cervantes, SIELE, Bildungsurlaub, Kamer van Koophandel Madrid, Erasmus+
LOCATIE 5 minuten lopen van Puerta Real
MULTIMEDIA alle klaslokalen zijn volledig uitgerust met multimediafaciliteiten
OPENBARE RUIMTES privétuin
OVERIGE FACILITEITEN Wi-Fi, bibliotheek, studeerkamer, bagage-opslag

Nationaliteiten mix

18%
DE
7%
NL
8%
IT
14%
VK
8%
FR
6%
Scand
9%
Overig West-EU
7%
VS&CAN
6%
Azië
17%
Anders

Leeftijden

icon course

Cursussen Spaans in Granada

Linguaschools Granada biedt een reeks Spaanse taalcursussen aan op basis van het aantal uren per week dat je wilt studeren. Groepslessen vinden plaats in kleine groepen zodat veel een-op-een contact met de leraren mogelijk is. Je wordt in een groep geplaatst met studenten die een vergelijkbaar niveau Spaans hebben, maar waarschijnlijk een heel andere nationaliteit en achtergrond. Dit zorgt voor een interessante en stimulerende omgeving.

Je kunt 10, 20, 25 of 30 lessen per week volgen, met cursussen die vrijwel elke maandag van het jaar beginnen. Deze lessen kunnen uitsluitend groepslessen zijn, alleen individuele lessen, of een combinatie van groeps-en individuele lessen. Linguaschools Granada biedt ook verschillende examen voorbereidingscursussen aan. Voor een echte lokale ervaring kun je het speciale Spaanse en flamenco-programma kiezen, dat taal combineert met gitaar of dans.

GROEPSGROOTTE Max. 10 in een groep
LESDUUR 1 les = 55 minuten
MINIMUM LEEFTIJD 16 jaar

Intensieve taalcursus

Meer informatie
Intensief 30
Spaans voor 50+
Long term Intensive

Combinatie taalcursus

Meer informatie
Intensief 20+5
Intensief 20+10

Individuele taalcursus

Meer informatie
Individueel 10 en Individueel 20
Individuele lessen op maat
Semi-individuele lessen op maat

Semi-intensieve taalcursus

Meer informatie
Intensief 10
Conversatie 10
(max. 5 studenten in een groep)

Examen voorbereiding

Meer informatie
SIELE examenvoorbereiding
Examenvoorbereiding KvK Madrid

Online Spaans met Linguaschools

Meer informatie
Extensief 4 online (groep)
Individueel 10 online

Spaans &

Meer informatie
Spaans & Flamenco dans in Granada
SPAANS & FLAMENCO GITAAR IN GRANADA

Houd er rekening mee dat de taalschool op feestdagen gesloten is. De helft van de door een feestdag gemiste groepslessen worden ingehaald. Wanneer er 2 feestdagen in 1 week zijn, wordt 1 dag van gemiste groepslessen ingehaald. Als er minder dan 2 studenten voor een groepscursus zijn, wordt het aantal lessen proportioneel verminderd.

Accommodatie

In Granada kun je kiezen uit een verblijf in een gedeeld appartement of een verblijf bij een gastgezin. Alle accommodaties liggen op loopafstand van de school en zijn ideaal om zo goed mogelijk Spaans te leren. Je hebt je eigen kamer en kan je volledig onderdompelen in de lokale cultuur. 

Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gedeeld appartement Standaard een- en tweepersoonskamer
Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension
Gastgezin Een- en tweepersoonskamer met volpension

Reviews en ervaringen

Linguaschools Granada
Elizabeth Aderholdt reviewed:
★★★★★
Granada, 18005, Calle San Antón, 41
Linguaschools Granada
Noah L. reviewed:
★★★★★
Granada, 18005, Calle San Antón, 41
Die Sprachschule hat uns total gefallen? mit wirklich netten Lehren und gutem Unterricht. Ich kann mich nur den vorherigen Rezessionen anschließen. Was etwas schade aber wahrscheinlich unvermeidlich war, ist das es in unserem Kurs ein wenig zu einfach, im höheren jedoch etwas zu schwer war. Ansonsten?
Linguaschools Granada
Epp Kamma reviewed:
★★★★★
Granada, 18005, Calle San Antón, 41
Linguaschools Granada
Terry Upton reviewed:
★★★★★
Granada, 18005, Calle San Antón, 41
Bekijk alle reviews

Activiteiten

Je geniet altijd van een authentieke, lokale ervaring tijdens je verblijf in Granada.

Georganiseerde activiteiten helpen je om de echte Andalusische cultuur te begrijpen. Ze zijn een leuke aanvulling op je Spaanse taalcursus, zoals rondleidingen door de stad, flamenco shows, het Alhambra en de Sierra Nevada. Met hulp van de leraren van Linguaschools Granada duik je diep in de historie van deze stad, om zo de meer dan 1000 jaar cultuur en geschiedenis te leren kennen.

Week Tapas tour

Week Rondleiding door het Albaicín

Week Paardrijden in de Sierra Nevada

Week Flamenco show

Weekend Trip naar Sevilla

Weekend Skiën in de Sierra Nevada

Weekend Trip naar Córdoba

Weekend Bezoek Las Alpujarras

Laatste activiteiten

spain Granada activities in granada

We celebrate Día de la Cruz!

In our school in Granada, we never hesitate to participate in the typical celebrations that help our students learn more about Spain's history and culture and contribute to their Spanish language lear ...

Meer informatie

spain Granada activities in granada life at Linguaschools sacromonte

The Must-See of Granada: Silla del Moro

Silla del Moro is one of those places you want to visit while in the city, and our students at Linguaschools Granada know it. So, after a very productive learning day in the classroom, we felt like ...

Meer informatie

spain Granada activities in granada groups

Norwegian students visit Granada

Last week in Linguaschools Granada, we enjoyed teaching Spanish and showing our city to a group of 48 Norwegian students from Oslo. The course focused on a communicative dynamic where students have be ...

Meer informatie