Nu boeken

Examen voorbereiding

DELE, SIELE en business examen voorbereidingscursussen

Onze examenvoorbereidingscursussen zijn zorgvuldig opgezet om je zowel het vertrouwen als de taalvaardigheid te geven om uit te blinken tijdens je examen Spaans. Zij helpen je om een internationaal erkende Spaanse taalkwalificatie te behalen.

Het doen van een officieel examen is stressvol als je niet weet wat je te wachten staat, of je niet bewust bent van je minder sterke punten. Onze examenvoorbereidingscursussen helpen je hierbij en geven je het vertrouwen en de knowhow om te slagen. Linguaschools examenvoorbereidingscursussen zijn opgezet met het oog op de internationaal meest bekende en erkende Spaanse taalvaardigheidsexamens. Dit zijn de DELE, het bekendste Spaanse taalvaardigheidsexamen; de SIELE, een algemeen erkend, modulair vaardigheidsexamen; of een van de examens van de Kamer van Koophandel Madrid. Onze ervaren docenten zullen je volledig voorbereiden.

CURSUSDUUR 2-4 weken
INBEGREPEN Klasmateriaal en aanwezigheidscertificaat. Examenkosten zijn niet inbegrepen
STARTDATUM Varieert

DELE examenvoorbereiding

Level: min. A2-niveau

De DELE examenvoorbereidingscursus is gemaakt voor studenten die de officiële en internationaal erkende DELE-certificering willen behalen. Dit examen is vooral belangrijk voor studenten die willen studeren aan een Spaanse universiteit of werken in een Spaanstalig land. De DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera) certificaten worden verleend door het Cervantes Instituut namens het Spaanse ministerie van Onderwijs. DELE-examens volgen de niveaus van het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen (CEFR): A1, A2, B1, B2, C1, C2. 

 

Onze DELE voorbereidingscursussen variëren enigszins per bestemming. De DELE 10 cursus bestaat uit 2 privélessen per dag, van maandag tot en met vrijdag. Met de DELE 20 krijg je 4 lessen in een groep met andere studenten die ook bezig zijn met examenvoorbereiding. De DELE 20+5 en DELE 20+10 lijken op onze combinatiecursussen. Je volgt elke weekdag 4 lessen algemeen Spaans in een kleine groep, plus 1 of 2 privélessen, gericht op persoonlijke DELE examenvoorbereiding.

Beschikbaar in
DELE 10 (individueel)
DELE 20+5

SIELE examenvoorbereiding

Level: min. A1 niveau

De SIELE examenvoorbereidingscursus bereidt studenten voor op het SIELE examen. De SIELE is een Spaanse test en certificering opgesteld door het Instituto Cervantes, de Nationale Autonome Universiteit van Mexico en de Universiteit van Salamanca. Het SIELE is een taalvaardigheidsexamen dat de Spaanse taalvaardigheid certificeert volgens verschillende taalcompetentieniveaus. Het werkt met een puntensysteem dat gelijkwaardig is aan de niveaus van het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen (CEFR): A1, A2, B1, B2 en C1. 

 

De SIELE 10 examenvoorbereidingscursus omvat 2 privélessen per dag, van maandag tot en met vrijdag, gericht op een persoonlijke SIELE examenvoorbereiding. De scholen waar we deze examenvoorbereidingscursussen aanbieden zijn ook officiële SIELE examencentra. Neem contact met ons op als je het examen direct na de taalcursus wilt afleggen.

Beschikbaar in

Examenvoorbereiding KvK Madrid

Level: min. B2-niveau

Deze taalcursus bereidt u voor op een van de examens van de Kamer van Koophandel Madrid. Het examen zelf is geaccrediteerd door Universidad Alcalá de Henares en de Kamer van Koophandel Madrid. De examens van de Kamer van Koophandel Madrid richten zich op het gebruik van Spaans in een werkomgeving. Er zijn examens voor verschillende niveaus en werkvelden, bijvoorbeeld zakelijk Spaans, Spaans voor toerisme en medisch Spaans. 

 

De “Business 10” cursus bestaat uit 2 privélessen per dag, van maandag tot en met vrijdag, en richt zich op een persoonlijke voorbereiding op een van de Examens van de Kamer van Koophandel Madrid. De scholen waar we deze examenvoorbereidingscursussen aanbieden zijn officiële examencentra van de Kamer van Koophandel Madrid. Neem contact met ons op als je het examen direct na de taalcursus wilt afleggen.

Beschikbaar in

Faq

Wanneer begint de cursus?

Alle groepscursussen beginnen op een maandag en eindigen op een vrijdag. Midden in de week beginnen is niet mogelijk.  De meeste cursussen beginnen elke maandag van het jaar. Als maandag een feestdag is en de school gesloten is, begint de cursus op een dinsdag. Er zijn vaste startdata voor absolute beginners en voor een aantal speciale cursussen, zoals examenvoorbereidingscursussen of de extensieve avondcursussen. Individuele lessen op maat kunnen beginnen op verschillende weekdagen. 

Hoe laat begint de eerste les?

De exacte aanvangstijd wordt genoteerd op je persoonlijke pagina, uiterlijk 5 dagen voor de start van je taalcursus. Afhankelijk van de bestemming kan dit ergens tussen 7:30 en 9:00u zijn, maar kan het ook 's middags zijn.

Wat gebeurt er als er geen studenten zijn met hetzelfde niveau als ik?

Als Spaanse taalspecialisten hebben alle Linguaschools taalscholen het hele jaar door een behoorlijk aantal leerlingen van verschillende niveaus. Dit betekent dat we altijd in staat zijn om groepen studenten van hetzelfde niveau te vormen. In het uitzonderlijke geval dat je de enige student op jouw niveau bent, ontvang je een kleiner aantal privé-lessen in plaats van de groepslessen. 

Wat is het rooster?

Over het algemeen vinden groepslessen plaats in de ochtenden tussen 9:00 en 14:00 uur en 's middags tussen 14:00 en 19:00 uur. Het tijdschema verschilt per bestemming en kan tijdens piekuren worden gewijzigd.

Wat is het DELE examen?

DELE (Diploma de Español como Lengua Extranjera) certificaten worden verleend door het Cervantes Instituut, in naam van het Spaanse ministerie van Onderwijs. DELE-examens volgen de niveaus van het gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor taalniveaus (CEFR): A1, A2, B1, B2, C1, C2. Wij bieden speciale taalcursussen die je voorbereiden op dit certificaat en sommige van onze scholen zijn officiële examencentra voor het DELE examen, dus je kunt het examen daar ook doen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat is het SIELE examen?

SIELE is een taalvaardigheidsexamen dat de Spaanse taalvaardigheid certificeert met verschillende taalcompetentieniveaus. Het werkt met een puntensysteem dat gelijkwaardig is aan de niveaus van het gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor taalniveaus (CEFR): A1, A2, B1, B2 en C1.

Wij bieden speciale taalcursussen die je voorbereiden op dit certificaat en sommige van onze scholen zijn officiële examencentra voor het SIELE examen, dus je kunt het examen daar ook doen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Ik denk dat het niveau van mijn groep te hoog of te laag is. Wat kan ik doen?

Neem eerst contact op met het secretariaat van de taalschool als je denkt dat je in een groep zit die op het verkeerde niveau voor jou les krijgt. Deze zal dit bespreken met je leraar of de hoofdleraar en je informeren over de mogelijkheden om je over te plaatsen naar een andere groep.

Wie zijn mijn klasgenoten?

De leeftijd, nationaliteit en achtergrond van Linguaschools studenten is zeer divers. Of je nu een student aan de universiteit bent of de afgelopen 20 jaar niet hebt gestudeerd, de sfeer op de scholen zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.
Van juli tot september is er een groter percentage relatief jongere mensen (studenten) dan tijdens de rest van het jaar. Onze studenten komen van over de hele wereld. Dit varieert een beetje per bestemming, dus als je dit exacter wilt weten, bekijk dan de statistieken die op de pagina van elke bestemming worden weergegeven.

Krijg ik een certificaat?

Ja, op de laatste dag van je cursus ontvang je een certificaat met hierop de periode die je op de taalschool hebt gezeten, het aantal lessen dat je hebt bijgewoond en het niveau dat je hebt bereikt. Een aanwezigheid van ten minste 80% is noodzakelijk om een dergelijk certificaat te ontvangen.