Nu boeken

Intensieve taalcursus

Spaanse les in kleine groepen vanaf 20 lessen per week

Leer Spaans in de leuke en stimulerende omgeving van een kleine groep. Onze intensieve groepscursussen zijn bedoeld voor mensen die Spaans willen leren, de lokale cultuur willen ervaren en nieuwe mensen van over de hele wereld willen ontmoeten.

De intensieve cursussen Spaans worden gegeven in kleine groepen, met studenten die het zelfde taalniveau hebben als jij. Je werkt aan alle aspecten van de taal: conversatie, grammatica, woordenschat, en begrijpend luisteren en lezen, en schrijven. De taalcursussen hebben een communicatief karakter en zijn ontworpen om je correcte taalgebruik en Spaanse spreekvaardigheid te verbeteren. Ze vergroten je vertrouwen en bereiden je voor op het spreken van Spaans in alledaagse situaties. De lessen worden over het algemeen tijdens de ochtend gegeven. Afhankelijk van het seizoen en de bestemming kunnen lessen ook 's middags zijn.

CURSUSDUUR min. 1 week tot 52 weken
INBEGREPEN Lesmateriaal en aanwezigheidscertificaat
START DATUM Elke maandag, met uitzondering van absolute beginners

Intensief 20 en Intensief 25

Level: alle niveaus

Aan de hand van een communicatieve methodiek zorgen de Intensief 20 en Intensief 25 cursussen voor een snelle verbetering en onderdompeling in de Spaanse taal. Het doel van deze cursussen is dat je kunt communiceren en je Spaans kunt toepassen in alledaagse situaties. Met de Intensief 20 en Intensief 25 heb je respectievelijk 4 en 5 lessen per dag, van maandag tot en met vrijdag. Er is een korte pauze voor koffie of een snack tussen de lessen.

Intensief 30

Level: min. A1 niveau

De Intensief 30 biedt 6 groepslessen per dag van maandag tot en met vrijdag. Het werkt net zo als de intensief 20, maar biedt 2 extra kleine groepslessen per dag. Deze extra groepslessen worden over het algemeen gegeven in nog kleinere groepen en richten zich op conversatie, waardoor je beter Spaans spreekt en beter communiceert. 

Omdat de extra lessen vooral gericht zijn op conversatie, vereist de Intensief 30 dat je ten minste over een basisniveau Spaans beschikt. Als je een absolute beginner bent en een intensieve taalcursus wilt, raden we je aan om een van de combinatiecursussen te kiezen.

Spaans voor 50+

Level: min. A1 niveau

Onze standaard cursussen Spaans zijn perfect geschikt voor studenten in de vijftig of zestig of ouder. We hebben studenten van alle leeftijden, het hele jaar door. We bieden echter de 50+ cursus Spaans aan gericht op studenten ouder dan 50 jaar die liever uitsluitend met hun eigen leeftijdsgenoten les hebben. 

 

Deze taalcursus omvat 4 lessen per dag, van maandag tot en met vrijdag. De rest van de dag kun je deelnemen aan excursies en de lokale cultuur ervaren. In Granada, Spanje, bieden we je bijvoorbeeld activiteiten zoals een begeleide Albaicin-tour, een tapasavond, een workshop over het lezen van Spaanse kranten of een bezoek aan een Flamenco-show. In Cusco, Peru, gaan de klassenactiviteiten van een bezoek aan een school, een weeshuis, tot een lokale markt of ambachtenmarkt.

Beschikbaar in

Faq

Wanneer begint de cursus?

Alle groepscursussen beginnen op een maandag en eindigen op een vrijdag. Midden in de week beginnen is niet mogelijk.  De meeste cursussen beginnen elke maandag van het jaar. Als maandag een feestdag is en de school gesloten is, begint de cursus op een dinsdag. Er zijn vaste startdata voor absolute beginners en voor een aantal speciale cursussen, zoals examenvoorbereidingscursussen of de extensieve avondcursussen. Individuele lessen op maat kunnen beginnen op verschillende weekdagen. 

Hoe laat begint de eerste les?

De exacte aanvangstijd wordt genoteerd op je persoonlijke pagina, uiterlijk 5 dagen voor de start van je taalcursus. Afhankelijk van de bestemming kan dit ergens tussen 7:30 en 9:00u zijn, maar kan het ook 's middags zijn.

Wat gebeurt er als er geen studenten zijn met hetzelfde niveau als ik?

Als Spaanse taalspecialisten hebben alle Linguaschools taalscholen het hele jaar door een behoorlijk aantal leerlingen van verschillende niveaus. Dit betekent dat we altijd in staat zijn om groepen studenten van hetzelfde niveau te vormen. In het uitzonderlijke geval dat je de enige student op jouw niveau bent, ontvang je een kleiner aantal privé-lessen in plaats van de groepslessen. 

Wat is het rooster?

Over het algemeen vinden groepslessen plaats in de ochtenden tussen 9:00 en 14:00 uur en 's middags tussen 14:00 en 19:00 uur. Het tijdschema verschilt per bestemming en kan tijdens piekuren worden gewijzigd.

Ik denk dat het niveau van mijn groep te hoog of te laag is. Wat kan ik doen?

Neem eerst contact op met het secretariaat van de taalschool als je denkt dat je in een groep zit die op het verkeerde niveau voor jou les krijgt. Deze zal dit bespreken met je leraar of de hoofdleraar en je informeren over de mogelijkheden om je over te plaatsen naar een andere groep.

Wie zijn mijn klasgenoten?

De leeftijd, nationaliteit en achtergrond van Linguaschools studenten is zeer divers. Of je nu een student aan de universiteit bent of de afgelopen 20 jaar niet hebt gestudeerd, de sfeer op de scholen zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.
Van juli tot september is er een groter percentage relatief jongere mensen (studenten) dan tijdens de rest van het jaar. Onze studenten komen van over de hele wereld. Dit varieert een beetje per bestemming, dus als je dit exacter wilt weten, bekijk dan de statistieken die op de pagina van elke bestemming worden weergegeven.

Krijg ik een certificaat?

Ja, op de laatste dag van je cursus ontvang je een certificaat met hierop de periode die je op de taalschool hebt gezeten, het aantal lessen dat je hebt bijgewoond en het niveau dat je hebt bereikt. Een aanwezigheid van ten minste 80% is noodzakelijk om een dergelijk certificaat te ontvangen.