Nu boeken

Spaans leren in Cusco

Cusco, Peru

Cusco is een van de meest betoverende steden van Latijns-Amerika, bruist van de cultuur en zit vol verrassingen.

Cusco was het pronkstuk van de Inca-beschaving. De stad was later een paradepaardje voor de Spanjaarden. Verscholen in de bergen is het een stad waar cultuur je bij elke stap volgt. Overal in het oude stadscentrum vind je Inca-ruïnes en koloniale architectuur. Beklim de trappen buiten de stad, waar de ruïnes het domein zijn van lama's en alpaca's.

In Cusco kun je van verschillende culturen proeven, al naar gelang je stemming. Bekijk het Spaanse erfgoed in verschillende kerken. Ontmoet Peruanen in markten en winkels. Creëer je eigen Inca-trail binnen en buiten de stad, en gebruik Cusco als uitvalsbasis voor het verkennen van de Heilige Vallei en daarna Machu Picchu.

Op de meeste dagen kom je uit op de Plaza de Armas, een centraal geplaveid plein waar ook de lokale bevolking komt om te relaxen. Zak vanaf hier de heuvel af en beleef de vele verrassingen van Cusco, zoals achteraf gelegen restaurantjes waar je in het Spaans moet bestellen.

Cusco is een van de meest bezochte steden van Zuid-Amerika. Dus ondanks alle inheemse cultuur kun je jezelf ook verwennen als je heimwee hebt naar huis, bijvoorbeeld met westerse restaurants, spa's, ambachtelijk bier en andere lekkernijen. 

Plaza de Armas

In Cusco leiden alle wegen naar Plaza de Armas, een oud geplaveid plein waar de lokale bevolking zich elke avond verzamelt. Een grote koloniale kerk domineert één kant van het plein, terwijl zich aan de andere zijden arcades en restaurant-balkons bevinden, de perfecte plekken om mensen te kijken.

Machu Picchu

Cusco is de startplaats voor een bezoek aan Machu Picchu, de mysterieuze Inca-stad die van de wereld is afgesneden. Bijna alle studenten combineren hun Spaanse lessen met een bezoek aan Machu Picchu, hetzij met de trein, hetzij door een van de verschillende wandelpaden te volgen.

Heilige Vallei

De vallei tussen Cusco en Machu Picchu is bezaaid met oude Inca-nederzettingen. Elk heeft zijn eigen schoonheid en is omgeven door bergen, waarvan de Pisac en de Ollantaytambo de meest indrukwekkende zijn. Ook de prachtige handgemaakte zoutpannen van Peru behoren tot de niet te missen reiservaringen in de Heilige Vallei.

San Blas

Loop bergopwaarts vanaf Plaza de Armas en je komt bij San Blas, een wijk met steile straatjes en charmante architectuur. Hier vind je ambachtslieden, originele Inca-muren, kleine geplaveide pleinen en tal van plekken om te relaxen.

Inca Trails

De beroemdste van de Inca Trails is een vierdaagse wandeling die eindigt bij Machu Picchu om de zonsopgang te beleven. Maar er zijn er nog veel meer, inclusief dagwandelingen naar Inca-ruïnes aan de rand van Cusco. In feite is hier bijna elk pad een Inca-trail - Cusco was immers de Inca-hoofdstad.

Onze taalschool in Cusco

Linguaschools Cusco is gevestigd in een prachtig koloniaal gebouw in het hart van misschien wel de meest betoverende stad van Zuid-Amerika. Plaza de Armas ligt op slechts 1 blok afstand. De Inca-ruïnes liggen op loopafstand. Er zijn tientallen bars en restaurants in de buurt. Stap binnen in de taalschool en je voelt je thuis. Je voelt je relaxed. De sfeer is informeel en vriendelijk, vooral als je relaxt op het zonnige dakterras van de school, waar je uitzicht hebt over de stad en de Andes.

Het historische gebouw is kenmerkend voor Cusco en je studeert dus in een deel van het stedelijk erfgoed. Ervaren leraren helpen om een zeer gastvrije sfeer te creëren, vooral door een inbegrepen programma van culturele activiteiten. Bij Linguaschools Cusco is het gemakkelijk om vrienden van over de hele wereld te maken, snel Spaans te leren en te ervaren hoe het is om in een iconische Spaanstalige stad te leven.

KLASLOKALEN 7 klaslokalen met veel natuurlijk licht
ACCREDITATIES Instituto Cervantes, CSN
LOCATIE in het hart van het stadscentrum
OPENBARE RUIMTES centrale binnenplaats en studentenruimte met keuken
OVERIGE FACILITEITEN Wi-Fi, intern reisbureau
TALEN GESPROKEN DOOR PERSONEEL Engels, Spaans, Frans, Nederlands

Nationaliteiten mix

13%
DE
15%
NL
10%
BE
10%
IT
7%
CN
15%
BR
15%
VS
15%
Anders

Leeftijden

icon course

Cursussen Spaans in Cusco

Alle taalcursussen bij Linguaschools Cusco zullen je het vertrouwen geven om je Spaans te gebruiken in het openbaar. Er is voor iedereen een geschikte optie en we zorgen ervoor dat elke student een cursus vindt die het best past bij diens behoeften, of het accent nu ligt op conversatie of op een intensieve, complete Spaanse ervaring. Bij de groepslessen zijn de groepen klein en leer je met studenten van vergelijkbaar taalniveau. Individuele lessen zijn meer maatwerk en 1 op 1 met een leraar. Je kunt kiezen uit één van beide ofwel een combinatie ervan.

Maak je geen zorgen over je huidige Spaanse taalniveau. Wanneer je aankomt doe je een korte test zodat we je in de juiste groep kunnen plaatsen. En bedenk hoe snel je vooruit gaat als je in een Spaanstalige stad woont en elke dag Spaans praat.

GROEPSGROOTTE Max. 6 in een groep
LESDUUR 1 les = 55 minuten
MINIMUM LEEFTIJD 16 jaar

Intensieve taalcursus

Meer informatie
Spaans voor 50+

Combinatie taalcursus

Meer informatie
Intensief 20+5
Intensief 20+10

Individuele taalcursus

Meer informatie
Individueel 10 en Individueel 20
Individuele lessen op maat
Semi-individuele lessen op maat

Online Spaans met Linguaschools

Meer informatie
Extensief 4 online (groep)
Individueel 10 online

Houd er rekening mee dat de taalschool op feestdagen gesloten is. Gemiste groepslessen worden over het algemeen niet ingehaald. Tijdens de zomermaanden organiseren we in plaats daarvan een gratis excursie op feestdagen.

Accommodaties

Je verblijf in Cusco maakt deel uit van je taal onderdompeling. We hebben een studentenresidentie bij de taalschool, waar je een ruimte deelt met andere taalschoolstudenten. Kies je eigen kamer of deel een tweepersoonskamer met een andere student van hetzelfde geslacht. Of ga voor een echte lokale ervaring met een verblijf in een gastgezin, waarbij je je eigen kamer hebt en de algemene ruimtes deelt met je gastgezin.

Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension
Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Studenten residentie Cusco Een- en tweepersoonskamer met halfpension

In Cusco is er een goedkope wasservice die wordt geregeld via de school (buiten de accommodatie).
We hebben ook privé appartementen in Cusco voor een verblijf van minimaal 10 weken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Reviews en ervaringen

Bekijk alle reviews

Activiteiten 

Tijdens een van de vele culturele activiteiten ontdek je Cusco als een local.

Wandel door de stad met je leraren. Leer Peruaans eten koken. Bezoek archeologische vindplaatsen en luister naar verhalen in het Spaans. Het activiteitenprogramma is een kans om de omgeving te verkennen met nieuwe vrienden, en om vertrouwen te krijgen in het Spaans spreken. Dit alles is in aanvulling op de gratis salsa en Latijns-Amerikaanse danslessen die we bieden. 

Week Rondleiding door de stad

Week Welkomstdiner

Week Dansles

Week Peruaanse kookworkshop

Weekend Bezoek aan Machu Picchu

Weekend Raften op de Urubamba-rivier

Weekend Inca Trail (naar Machu Picchu)

Weekend Bezoek Puno en het Titicacameer