Nu boeken

Spaans leren in Tamarindo

Tamarindo, Costa Rica

Tamarindo is een tropisch paradijs aan de Stille Oceaan en een gezellige en gastvrije stad waar je nooit meer weg wilt.

Overal rond Tamarindo ritselen de palmbomen in de wind. Deze gastvrije stad aan de Stille Oceaan is inmiddels een van de meest geliefde strandbestemmingen van Costa Rica. En het is vooral het strand waar je mond van open valt, eindeloos lang met aan de ene kant surf breaks en aan de andere tropisch oerwoud.

De tijd gaat traag in Tamarindo. Veel bezoekers komen naar dit populaire strandoord om te surfen of de hele dag te chillen. Maar alleen maar chillen betekent dat je een deel van Costa Rica‘s mooiste natuur mist. De stad ligt in een nationaal park. Wandelingen en wateravonturen leiden je in vele richtingen. Je kunt gemakkelijk vulkanen bezoeken op een dagtocht. Duiken is fantastisch en je kunt met regelmaat brulapen spotten.

Alles bij elkaar is dit een bestemming die past bij elke stemming. Na je Spaanse lessen kun je op het strand rondhangen, leren surfen of de bars aflopen. Je kunt zo de natuur inlopen of op onderzoek uitgaan in de meer lokale stadswijken. De restaurants van de stad worden beschouwd als de beste van het land en er is keus te over als je wilt dineren. En op vrije dagen is dit een perfect uitgangspunt om het noordelijke schiereiland van Costa Rica te verkennen.

Tamarindo strand

Tamarindo's hoofdstrand is lang. Hier is ruimte voor iedereen, of je nu komt voor de surf breaks, om te strandjutten, pure rust wilt of een strandbar zoekt. En heb je dit strand gezien, dan zijn er twee nog langere stranden op een steenworp afstand.

Natuur & wilde dieren

Brulapen slingeren door de bomen in en rond Tamarindo. Parkieten krijsen en een van 's werelds grootste nestplaatsen van lederschildpadden is maar een paar kilometer van hier. Vogels kijken is onderdeel van je dagelijkse ervaringen en je bent voortdurend omringd door de natuur, zelfs in de stad.

Vulkaan

Costa Rica wordt gedomineerd door vulkanen en vele ervan liggen rond Tamarindo. Arenal is de meest bekende en kan je bezoeken op een dag- of nachtexcursie, met warmwaterbronnen en een vulkanisch modderbad als onderdeel van de ervaring.

Duiken

De Catalina-eilanden zijn een duikparadijs op slechts 25 minuten per boot van Tamarindo. Haaien en roggen zijn hier in overvloed, evenals een grote verscheidenheid aan kleinere zeedieren. Er zijn 40 verschillende duiklocaties voor verschillende vaardigheidsniveaus, en het is ook een goede plek om te leren duiken.

San José

Costa Rica‘s hoofdstad is een niet te missen bestemming als je Tamarindo bezoekt. Het is veel meer dan alleen een transport hub. Met haar charmante erfgoed en bruisende moderne sfeer is San Jose voor veel mensen de favoriete hoofdstad in Midden-Amerika.

Onze taalschool in Tamarindo

Linguaschools Tamarindo ligt verscholen in tropische tuinen, op slechts een paar minuten lopen van de stad en het strand. De taalschool zelf is nieuw en speciaal ontworpen om een grote verscheidenheid aan leerlingen op te kunnen vangen. Er zijn klaslokalen van verschillende grootte, plus een grote bovenste verdieping waar studenten kunnen relaxen tussen de lessen. Er heerst hier een vredige sfeer en je kunt tussen de lessen door naar de vogelgeluiden in de tuin luisteren.

Bij het ontwerp van de taalschool streefden we naar een gastvrije, informele ruimte, waar leerlingen zich meteen thuis voelen en ook na de lessen blijven rondhangen. Als student bij Linguaschools Tamarindo vind je hier een gastvrije omgeving.

KLASLOKALEN 12 klaslokalen, waaronder 4 buitenlokalen in een tropische tuin
ACCREDITATIES Instituto Cervantes, Costa Ricaanse Kamer van Koophandel, Bildungsurlaub, DELE examencentrum
LOCATIE op korte loopafstand van het strand en het stadscentrum
MULTIMEDIA 1 klaslokaal met een digitale projector en televisie
OPENBARE RUIMTES eigen tropische tuin, 2 dakterrassen, open ruimte met hangmatten en een cafetaria
OVERIGE FACILITEITEN Wi-Fi, gratis computers, kluisjes en snacks
TALEN GESPROKEN DOOR PERSONEEL Engels, Spaans, Duits, Frans

Nationaliteiten mix

15%
DE
5%
NL
35%
CN
25%
VS
10%
CAN
10%
Anders

Leeftijden

icon course

Cursussen Spaans in Tamarindo

Wij geloven dat intensieve taalcursussen de beste manier zijn om Spaans te leren. De cursussen bij Linguaschools Tamarindo omvatten minimaal 20 lessen per week. Spaans leren in kleine groepen betekent dat je veel contact hebt met de leraar en biedt je ook de gelegenheid om met andere studenten te praten.

De intensieve cursussen bieden een complete Spaanse ervaring, die alle aspecten van het leren van een taal omvat. Individuele cursussen kunnen we op maat maken; bijvoorbeeld Spaanse conversatie of extra nadruk op aspecten waar je mee worstelt. Een mix van groeps- en individuele lessen is optimaal, maar denk vooral niet dat het hier alleen maar om studeren draait. Met het culturele programma kun je je Spaans op straat oefenen, en er is een speciale taalcursus Spaans gecombineerd met surfen. 

GROEPSGROOTTE Max. 6 in een groep
LESDUUR 1 les = 55 minuten
MINIMUM LEEFTIJD 16 jaar

Intensieve taalcursus

Meer informatie
Intensief 30

Combinatie taalcursus

Meer informatie
Intensief 20+5
Intensief 20+10

Individuele taalcursus

Meer informatie
Individueel 10 en Individueel 20
Individuele lessen op maat
Semi-individuele lessen op maat

Online Spaans met Linguaschools

Meer informatie
Extensief 4 online (groep)
Individueel 10 online

Spaans &

Meer informatie
SPAANS & SURFEN IN TAMARINDO

Houd er rekening mee dat de taalschool op feestdagen gesloten is. Gemiste groepslessen worden over het algemeen niet ingehaald. Op sommige feestdagen wordt in plaats daarvan een activiteit gepland. Wanneer er 2 feestdagen in 1 week vallen, wordt 1 dag van gemiste groepslessen ingehaald.

Accommodaties

Al onze studentenresidenties liggen op loopafstand van het strand en de school – perfect! Het zijn stuk voor stuk ontspannen plekken om te wonen, met grote sociale ruimtes waar je kunt rondhangen met medestudenten. Er is Wi-Fi beschikbaar en in deze gezellige studentenresidenties kun je volop je Spaans oefenen.

Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension
Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Studenten residentie Tamarindo Gedeelde kamer
On-site studentenresidentie Gedeelde kamer
Studentenresidentie + Gedeelde kamer

Standaard vertrektijd is de zaterdag na je cursus. In Tamarindo kun je ervoor kiezen om een dag langer te blijven, tot en met zondag, zonder extra kosten. Geef dit svp aan tijdens je boeking.

Reviews en ervaringen

Bekijk alle reviews

Activiteiten

Culturele activiteiten zijn de beste manier om je Spaans te oefenen in alledaagse situaties.

Er is altijd wat te beleven in Tamarindo. Het culturele programma vormt een zeker zo belangrijk onderdeel van de ervaring en het is een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten. Denk aan danslessen, kooklessen, ontmoetingen met Costa Ricanen die Engels leren en middagen op het strand. Vanuit Tamarindo kun je ook prachtige weekendexcursies maken. 

Weekend Volleyball op het strand

Week Empanadas kookles

Week Salsa danslessen

Week Wandeling heuvelop om de zonsondergang te zien

Weekend Bezoek aan de waterval van Rio Celeste

Weekend Duiken

Weekend Zeilen bij zonsondergang

Weekend Dagtour naar Nicaragua