Nu boeken

Spaans leren in Montañita

Montañita, Ecuador

Montañita is een idyllische badplaats aan de Stille Oceaan en de perfecte plaats om te chillen terwijl je Spaans leert.

Een meer relaxte plek dan Montañita zul je niet vinden in Latijns-Amerika. Alles draait om het strand, waar de palmbladeren ruisen in de wind en kleine barretjes ijskoude drankjes serveren. Begraaf je voeten in het verkoelende zand en zie de surfers spelen in de golven. Surflessen en board verhuur zijn eenvoudig te regelen. Of leun lekker achterover in een ligstoel en geniet van een cocktail. Het is echt zo‘n plaats waar je het liefste niets doet (behalve Spaans leren natuurlijk!)

Maar als je je kunt losweken van het strand is er vertier te over. De smalle straatjes zijn volgepakt met barretjes, een lust voor het oog en keus te over. Je zult al snel je favoriete plekjes vinden en de bezoekers leren kennen - dus volop kans om je Spaans te oefenen.

Hoewel er in het stadje Montanita zelf geen grote bezienswaardigheden zijn, bieden de kustwateren uitstekende mogelijkheden, zowel voor dagtochten als na je taalcursus Spaans. In het nabijgelegen Machalilla National Park vind je bijvoorbeeld eilanden, stranden, rust en een fauna die kan wedijveren met de Galapagos eilanden. 

Surfen

Montañita is een surfparadijs. Er zijn breaks voor zowel beginners als experts, evenals goede plekken om te kijken hoe de beste surfers hun kunsten vertonen. Als je nog nooit hebt gesurft, zal de gastvrije surfcultuur van Montanita je zeker stimuleren om het te proberen.

Isla de la Plata

Isla de la Plata is een paradijs voor zeedieren en vogels, van bultruggen tot pelicanen. Wandel door het nevelwoud, verken verlaten stranden en omring jezelf met wilde dieren. En na het wandelen kun je snorkelen met zeeleeuwen.

Galapagos eilanden

Elk Galapagos-eiland is op zijn eigen unieke manier geëvolueerd. Dus je loopt overal tegen verrassingen aan, zoals lavastromen, schildpadden, dolfijnen, vreemde zeevogels, hagedissen en leguanen. Je kunt naar een eiland vliegen en dagtochten maken naar verschillende sites, of een meerdaagse cruise maken naar verschillende eilanden.

Niets doen

De essentie van Montañita is om helemaal niets te doen, zonder dat je je er schuldig over hoeft te voelen. Behalve surfen en Spaans leren, is iedereen hier druk met niets doen. Gewoon rondhangen op het strand en genieten van de Pacific vibes.

Los Frailes

Los Frailes is een andere schitterende bestemming in Machalilla National Park en een van de mooiste stranden van Latijns-Amerika. De zee is hier rustig en het zand meestal verlaten. Er zijn verschillende afgelegen stranden in de buurt als je nog meer rust wilt.

Keeping the beach clean in Montañita, Ecuador

Aug 13, 2018

It is very important to keep the beach clean. So after a game of volley-playa the students at Lingua...

Meer informatie

Our school in Montañita, Ecuador

May 03, 2016

Beaches, waves, palm trees and sunny weather: Linguaschools Montañita has it all! Montañita is a sma...

Meer informatie

Onze taalschool in Montañita

Vanuit Linguaschools Montañita heb je het uitzicht als in een reisbrochure. De school ligt op een heuvel boven de stad, met een prachtig uitzicht op de kust en de golven. Net als Montañita zelf is de school zeer relaxed. Een combinatie van een prachtige locatie, stimulerende leraren en de slow-world sfeer die heerst in dit deel van Latijns-Amerika. Het enorme dakterras leent zich voor zelfstudie en gezelligheid met uitzicht.

We hebben vastgesteld dat een school aan de rand van de stad veel voordelen biedt. Je hebt hier veel ruimte en stilte, maar bent toch op loopafstand van het stadscentrum en het strand. De meeste lessen vinden 's ochtends plaats, zodat je 's middags volop tijd hebt voor surfen, strand, salsa, duiken en wat er nog meer te doen is in Montañita.

KLASLOKALEN 10 klaslokalen (4 in de open lucht)
ACCREDITATIES erkend door het Ecuadoraans Ministerie van Onderwijs, SETEC accreditatie, Bildungsurlaub
LOCATIE 5 minuten lopen van het strand
OPENBARE RUIMTES tuin en een dakterras met uitzicht op de oceaan
OVERIGE FACILITEITEN Wi-Fi, cafetaria, gratis koffie/thee

Nationaliteiten mix

14%
DE
15%
NL
9%
VK
18%
CN
7%
Overig West-EU
11%
VS
10%
CAN
16%
Anders

Leeftijden

icon course

Cursussen Spaans in Montañita

Cursussen Spaans bij Linguaschools Montañita zijn opgezet rond jouw taalniveau. De groepen zijn klein. Dat betekent veel contact met de leraar, maar ook de gelegenheid om te praten met andere cursisten van over de hele wereld. De taalcursussen beginnen elke maandag en je doet een Spaanse test op de eerste dag, zodat we je in de juiste groep kunnen indelen.

GROEPSGROOTTE Max. 6 in een groep
LESDUUR 55 minuten
MINIMUM LEEFTIJD 17 jaar

Combinatie taalcursus

Meer informatie
Intensief 20+5
Intensief 20+10

Individuele taalcursus

Meer informatie
Individueel 10 en Individueel 20
Individuele lessen op maat
Semi-individuele lessen op maat

Online Spaans met Linguaschools

Meer informatie
Extensief 4 online (groep)
Individueel 10 online

Spaans &

Meer informatie
Spaans & surfen in Montañita

Houd er rekening mee dat de taalschool gesloten is op feestdagen. Gemiste groepslessen worden over het algemeen niet ingehaald. Wanneer er 2 feestdagen in 1 week vallen, wordt 1 dag van gemiste groepslessen ingehaald.

Accommodaties 

Wij willen er zeker van zijn dat je een ontspannen en comfortabel verblijf hebt. Onze accommodaties zijn ofwel in een cabaña (huisje) die wordt gedeeld met andere studenten, of bij een Ecuadoraans gastgezin.

Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension
Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Cabañas Montañita Eenpersoons kamer, tweepersoons kamer en gedeelde kamer
Cabañas met keuken Een- en tweepersoonskamer

Standaard vertrektijd is zaterdag na de cursus. In Montanita kun je tot zondag verblijven zonder extra kosten. Geef dit svp aan op het inschrijvingsformulier.
Terwijl de cabaña's (betaalde) wasmachines hebben, geldt dat voor de gastgezinnen meestal niet. In Montañita brengen de meeste mensen hun wasgoed naar een (goedkope) wasservice. Warm water is niet altijd gegarandeerd bij de gastgezinnen en niet alle gastgezinnen hebben Wi-Fi.

Reviews en ervaringen

Marit
The Netherlands
Marit from Holland and her experience in Montañita, Ecuador
I’m Marit, I’m 23 years old and I come from a small town around 30 kilometers above Amsterdam, the Netherlands.  When I finished university in September 2014, I had no idea what to do with my life. I ...
Lees meer
Bekijk alle reviews

Activiteiten 

In Montañita draait het niet alleen om de golven...

Het surfen is befaamd en je zult het ongetwijfeld fantastisch vinden om te proberen. Ons culturele activiteitenprogramma is veel breder, en biedt de kans om Spaans te spreken tijdens het dagelijks leven terwijl je vrienden maakt met de lokale bevolking en studenten. Denk aan salsa-dansen, kookworkshops, yoga en begeleide excursies naar nationale parken en eilanden. Doordeweekse activiteiten zijn goedkoop of gratis, zodat iedereen kan meedoen.

Week Welkomstdiner

Weekend Barbecue bij de school

Week Volleybal op het strand of aan het zwembad

Week Zonsondergang op het strand met vreugdevuur

Weekend Weekend jungle trip

Weekend Bezoek aan het strand van Los Frailes

Weekend Mountainbike rit naar watervallen

Weekend Weekendtrip naar Quito of Cuenca