Nu boeken

Gastgezin

Gastgezin

Logeren bij een gastgezin is een complete culturele ervaring. Je krijgt van binnenuit inzicht in het lokale dagelijkse leven en leert de nuances van de lokale cultuur kennen. Dit is een zeer authentieke ervaring waarbij je dineert met je gastgezin en meedoet aan hun dagelijkse bezigheden in huis.

Een verblijf bij een gastgezin maximaliseert ook je mogelijkheden om Spaans te oefenen. Je gastgezin zal je aanmoedigen om te praten en geeft je vertrouwen in het gebruik van de taal. Al onze families worden zorgvuldig geselecteerd en doorgelicht, om te garanderen dat je een comfortabel en boeiend verblijf hebt.

Wi-Fi alle gastgezinnen hebben gratis Wi-Fi (in Montañita hebben sommige gezinnen geen Wi-Fi)
MAALTIJDEN INBEGREPEN ontbijt / ontbijt en diner / of alle maaltijden
AANKOMST/VERTREK standaard aankomst is op zondag, vertrek op zaterdag

Gastgezin

Met een eigen kamer kunnen studenten genieten van hun verblijf in een gastgezin terwijl ze toch voldoende onafhankelijkheid hebben. Elke student moet zich houden aan de regels en gewoonten van hun Spaanse of Latijns-Amerikaanse familie. Houd er rekening mee dat een gastgezin niet altijd bestaat uit twee ouders met kinderen. Het kan bijvoorbeeld ook een gescheiden vrouw (met of zonder kinderen) zijn of een gepensioneerd echtpaar. Ontbijt: inclusief ontbijt Halfpension: inclusief ontbijt en diner Full board: inclusief ontbijt, lunch(pakket) en diner Houd er rekening mee dat we een tweepersoonskamer alleen kunnen reserveren voor 2 studenten die samen reizen. Ben je allergisch of vegetarisch of heb je speciale wensen, laat het ons dan van tevoren weten en we zullen ons best doen om je verzoek te honoreren.

Beschikbaar in
Eenpersoons- en tweepersoonskamer met ontbijt
Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension
Alle bestemmingen
Een- en tweepersoonskamer met volpension

Met eigen badkamer

Er is ook de mogelijkheid om te verblijven in een een- of tweepersoonskamer met eigen badkamer. Je bent daarbij de enige gebruiker van de badkamer, binnen het gastgezin. In sommige gevallen is je eigen badkamer in de gang, in plaats van en-suite.

Beschikbaar in
Eenpersoons- en tweepersoonskamer met ontbijt
Beschikbaar in
Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension

Aankomstinformatie::

Luchthaventransfers kun je van tevoren boeken. Een chauffeur haalt je op bij de luchthaven en brengt je naar je gastgezin of taalschool. De prijs hiervan is afhankelijk van de locatie - raadpleeg hiervoor de prijzen voor de stad die je hebt gekozen. Houd er rekening mee dat de luchthaventransfer een enkele reis is. De transfer terug naar de luchthaven is niet inbegrepen. Retour transfers kun je regelen op taalschool of kunnen op aanvraag worden toegevoegd aan je reservering.

Faq

Zijn energierekeningen inbegrepen?

De accommodatie prijs is inclusief alle rekeningen, zoals internet, water, gas en elektriciteit. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. In sommige gevallen is een borg vereist en informeren wij je vooraf hierover. De borg wordt terugbetaald wanneer er geen schade/problemen zijn opgetreden. Op de meeste bestemmingen hebben accommodaties wasmachines die gratis te gebruiken zijn. Zo niet, dan wordt dit specifiek vermeld.

Op welke dag is het in- en uitchecken?

Standaard is de accommodatie gereserveerd vanaf de zondag voor de start van de cursus, tot de zaterdag na de cursus. Extra nachten zijn afhankelijk van beschikbaarheid en kunnen op aanvraag geboekt worden. Per nacht wordt een extra bedrag in rekening gebracht. In Valencia zonder extra kosten op zaterdag kunt aankomen en in Montañita en Tamarindo zonder extra kosten op zondag kunt vertrekken, maar je moet dit wel vooraf aangeven. Als je een van deze extra nachten wilt boeken, laat dan een opmerking achter op het online inschrijvingsformulier of stuur ons een e-mail met je verzoek.

Hoe ver is het van de school naar de accommodatie?

Je verblijft altijd binnen 30 minuten reisafstand van de taalschool, ongeacht de bestemming en het type accommodatie. Maar let op de verschillen per bestemming. Sommige studentenresidenties zijn on-site, dus op het terrein van de school. Gedeelde appartementen kunnen op loopafstand zijn, zoals in Barcelona, Granada, Salamanca en Malaga.

Zijn lakens en handdoeken inbegrepen?

Schoon beddengoed is altijd aanwezig. Tenzij anders vermeld, moet je je eigen handdoeken meebrengen.

Wat is inbegrepen bij half- of volpension?

Halfpension is inclusief ontbijt en een avondmaaltijd. Volpension is inclusief ontbijt, lunch(pakket) en avondmaaltijd. 

Kan ik mijn accommodatie wijzigen als ik niet tevreden ben?

Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je accommodatie, ga dan naar de receptie van de taalschool. In de meeste gevallen kunnen kleine problemen gemakkelijk worden opgelost. Als je nog steeds wilt veranderen, kan dat zolang we iets dergelijks beschikbaar hebben en je een goed reden hebt. In sommige gevallen is een wijziging mogelijk, maar worden er wel wijzigingskosten in rekening gebracht.

Moet ik mijn accommodatie schoonmaken?

Een schoonmaakservice is inbegrepen in de prijs. Echter, deze service heeft meestal alleen betrekking op de gemeenschappelijke ruimtes, zoals de badkamer, keuken en woonkamer. Er wordt verwacht dat je je eigen kamer schoonhoudt en zorgt voor de dagelijkse schoonmaak, de afwas, het buitenzetten van afval, enz.

Kan ik ook bij een gastgezin wonen als ik vegetariër ben of een speciaal dieet of allergie heb?

Ja, dat kan. Maar in dat geval is het belangrijk dat je een opmerking achter laat op het online inschrijvingsformulier, zodat we hier rekening mee kunnen houden.

Als ik bij een gastgezin blijf, deel ik dan met andere taalschoolstudenten? En zo ja, met hoeveel?

Elke bestemming en elk gastgezin is een beetje anders. Sommige gastgezinnen kunnen maar één taalschoolstudent huisvesten. Anderen hebben 2 of 3 studenten tegelijk. Het is niet altíjd mogelijk, maar we proberen te vermijden dat studenten uit hetzelfde land bij hetzelfde gastgezin geplaatst worden. Dit is om te zorgen voor meer mogelijkheden om Spaans te spreken en te oefenen. 

Is de slaapkamer afsluitbaar?

In de meeste gastgezinnen of gedeelde appartementen is de slaapkamer niet afsluitbaar. Kamers in studentenresidenties hebben over het algemeen wel een deur met slot.

Wanneer ik bij een gastgezin logeer, moet ik dan op bepaalde tijden thuiskomen?

Wanneer je bij een gastgezin verblijft, heb je privacy en onafhankelijkheid. Als volwassen lid van het huishouden kun je komen en gaan wanneer je wilt. Wij vragen je echter om attent te zijn en niemand 's avonds laat te storen. Als je niet thuis bent voor een maaltijd, informeer dan je gastgezin even van tevoren. 

Is er warm water in de accommodaties?

Ja, alle accommodaties hebben warm water. Soms kan warm water echter niet worden gegarandeerd wanneer je bij een gastgezin in Montañita verblijft.

Kan ik 's avonds laat bij de accommodatie aankomen?

Ja, op alle bestemmingen kun je 's avonds laat aankomen. Maar in Barcelona en Valencia zijn er een aantal beperkingen en moet je mogelijk een extra vergoeding betalen, of een luchthaven transfer boeken om een late check-in te doen.

Mag ik de keuken gebruiken?

In gedeelde appartementen en studentenresidenties kun je altijd de keuken gebruiken om je eigen maaltijden te bereiden. Er is een koelkast beschikbaar.

Bij gastgezinnen is het meestal niet mogelijk om gebruik te maken van de keuken; misschien kun je een lichte snack bereiden.