Nu boeken

Spaans leren in Madrid

Madrid

Deze hoofdstad is gezellig en levendig; als je hier verblijft beleef je veel Spaanse ervaringen zonder overmatige drukte. 

Madrid is wel druk maar niet zo overdreven toeristisch als andere Europese hoofdsteden. Deze charmante stad doet altijd authentiek aan, of je nu churros con chocolate eet of een van de vele stadsparken verkent. Het openbaar vervoer is uitstekend en elke dag dat je er verblijft, kun je wel nieuwe plekjes ontdekken.

Dit is een van de weinige hoofdsteden waar het leven een rustig ritme heeft. Hier is geen sprake van haast, maar gewoon een authentieke Spaanse vibe waardoor je je snel thuis voelt. Breng tijd door in Madrid en je ontdekt al snel je eigen favorieten; bars, restaurants, pleinen, straten en plaatsen waar je echt je Spaans kunt oefenen.

Er zijn vele hoogtepunten. Doe een tour van weelderige oude paleizen. Wandel door kleurrijke buurten. Bezoek de drie beroemde kunstmusea. Neem rijd voor jezelf in de parken. En maak relaxte dagtochten naar oude steden in de buurt, zoals Avila, Toledo en Alcala de Henares.

Er zijn twee redenen waarom een verblijf in Madrid zo mooi is. Al na 24 uur voel je je comfortabel en thuis in je omgeving. Maar zelfs na vier weken kun je nog steeds nieuwe ervaringen opdoen.

Real Madrid

Real Madrid is 's werelds meest glamoureuze voetbalteam. Je hoeft slechts een kijkje te nemen in de trofeekast om te begrijpen hoe succesvol ze zijn. Loop rond door het stadion en je zult beseffen hoeveel wereldsterren hier hebben gespeeld. En als je kunt, bezoek dan een wedstrijd om de unieke sfeer te ervaren.

Koninklijk Paleis

Een van 's werelds grootste paleizen staat elegant in het centrum van Madrid. Wandelen langs de barokke gevel is een van de belangrijkste hoogtepunten van de stad. Eenmaal binnen vind je honderden elegante kamers vol interessante verhalen.

Museum driehoek

De drie kunstmusea van Madrid zijn wereldberoemd. Verken een millennium aan Spaanse en Vlaamse kunst in het Prado. Bewonder een gevarieerde en ooit privé-collectie in het Thyssen-Bornemisza. En bekijk daarna eigentijdse grootmeesters zoals Picasso in het Reina Sofia.

Retiro Park

Een wandeling door het Retiro-Park is alsof je wandelt door de tuinen van het Koninklijk Paleis. Het is een overweldigende groene ruimte, perfect voor een ontspannen middag met vrienden, en ideaal als je een rustige plek nodig hebt om je aantekeningen te bekijken en je Spaanse leesvaardigheid te oefenen.

Wijk La Latina

In dit oudste deel van Madrid zul je vele avonden doorbrengen. Verdwaal in de geplaveide straatjes, flaneer van tapasbars naar kleine boetieks en bewonder een verzameling Spaanse architectuur die de afgelopen jaren een facelift heeft ondergaan.

Onze taalschool in Madrid

Bij Linguaschools Madrid krijg je een echt lokale en authentieke Spaanse ervaring. Het is gelegen in de buurt van het Bilbao metrostation, net buiten het toeristische centrum. Er is een leuke kleine tapasbar om de hoek en de omliggende straten hebben een echte Spaanse uitstraling. Door hier te studeren, ontdek je het echte Madrid, van borrelen op een terras tot ‘s avonds door de straten flaneren. Maar tegelijkertijd is de school dichtbij de belangrijkste bezienswaardigheden van Madrid, zodat je niets hoeft te missen.

Kwalitatief hoogwaardig onderwijs staat centraal bij alles wat er bij Linguaschools Madrid gebeurt. Docenten brengen hun ervaring en enthousiasme mee naar de in totaal 8 klaslokalen. Er is ook een bibliotheek en een lounge met computers voor zelfstudie. Ook  in de pauzes praat je Spaans, in de school of in de omgeving, waardoor het lijkt alsof je ook buiten de lesuren blijft doorgaan met leren; dit leidt tot snelle verbeteringen.

KLASLOKALEN 8 klaslokalen met airco
ACCREDITATIES Instituto Cervantes, FEDELE, Bildungsurlaub, CSN
LOCATIE 1 minuut van Plaza Olavide, aan de rand van het toeristische centrum
MULTIMEDIA alle klaslokalen hebben digitale projectoren
OPENBARE RUIMTES centrale ontmoetingsruimte met bank en tafels
OVERIGE FACILITEITEN Wi-Fi, tablets voor studenten, bibliotheek, snacks, bagage-opslag
TALEN GESPROKEN DOOR PERSONEEL Engels, Spaans, Frans, Duits

Nationaliteiten mix

13%
DE
6%
NL
7%
IT
12%
FR
8%
Overig West-EU
5%
Oost-EU
3%
AU&NZ
5%
VS
10%
Azië
28%
Anders
3%
BE

Leeftijden

icon course

Cursussen Spaans in Madrid

Door studenten van verschillende nationaliteiten en leeftijden samen te brengen, creëert Linguaschools Madrid een uitnodigende en interessante leeromgeving. Groepslessen beginnen elke maandag en je kunt 20, 25 of 30 lessen per week volgen.

Zoals alle scholen van Linguaschools, biedt onze school in Madrid op maat gemaakte programma's voor studenten die Spaans willen leren, en er zijn zowel groepslessen als individuele lessen beschikbaar. Hoewel 20 of 25 groepslessen per week het populairst zijn, zijn er weinig beperkingen voor hoeveel je wilt studeren. 

GROEPSGROOTTE Max. 10 in een groep
LESDUUR 1 les = 55 minuten
MINIMUM LEEFTIJD 17 jaar

Intensieve taalcursus

Meer informatie
Intensief 30
Long term Intensive

Combinatie taalcursus

Meer informatie
Intensief 20+5
Intensief 20+10

Individuele taalcursus

Meer informatie
Individueel 10 en Individueel 20
Individuele lessen op maat
Semi-individuele lessen op maat

Semi-intensieve taalcursus

Meer informatie
Intensief 10

Online Spaans met Linguaschools

Meer informatie
Extensief 4 online (groep)
Individueel 10 online

Spaans &

Meer informatie
SPAANS & KUNST IN MADRID

Houd er rekening mee dat de taalschool op feestdagen gesloten is. De helft van de door een feestdag gemiste groepslessen worden ingehaald.

Accommodaties 

Een grote verscheidenheid aan comfortabele accommodaties betekent dat elke student zich thuis kan voelen in Madrid. Logeren bij een gastgezin biedt een geweldige lokale ervaring, terwijl je bij de gedeelde appartementen met andere Spaanse sprekers of taalschoolstudenten wordt gehuisvest. Voor beide opties hebben we standaard accommodatie en een standaard 'plus' optie, die ofwel een beetje meer ruimte en/of een meer centrale locatie biedt. 

Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gedeeld appartement Standaard een- en tweepersoonskamer
Gedeeld appartement plus Een- en tweepersoonskamer - Madrid
Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met ontbijt
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension

Reviews en ervaringen

Linguaschools Madrid
Eva Vogel reviewed:
★★★★★
Madrid, 28010, Calle Raimundo Lulio, 7
Small classes, interesting topics, only spanish, great teachers! I learned a lot in 1 week!
Linguaschools Madrid
Sam Mostafa reviewed:
★★★★★
Madrid, 28010, Calle Raimundo Lulio, 7
João
Lisbon, Portugal
João and his experience at our school Madrid
João is 22 years old and comes from Lisbon in Portugal. Currently he is doing a Spanish course at linguaschools in Madrid. Just before coming to Madrid he was finishing his Master’s in Business Manage...
Lees meer
Linguaschools Madrid
Bjørn Are Hultman reviewed:
★★★★★
Madrid, 28010, Calle Raimundo Lulio, 7
Bekijk alle reviews

Activiteiten

Maak kennis met het echte Madrid door diverse leuke, culturele activiteiten.

Madrid is een van 's werelds grootste culturele hubs en de school organiseert veel activiteiten op basis van wat er lokaal gebeurt. Zo leer je overdag Spaans en waan je je 's avonds een local. Doordeweekse activiteiten kun je afwisselen met je eigen avonturen, terwijl weekendtrips je naar prachtige bestemmingen zoals Segovia en Toledo leiden.

Week Taaluitwisseling

Week Salsa dansen

Week Tapas tour

Week Rondleiding door de stad

Weekend Dagtocht naar Toledo

Weekend Bezoek aan het Koninklijk klooster van El Escorial

Weekend Dagtocht naar Segovia

Weekend Bezoek aan Alcalá de Henares

Laatste activiteiten

spain madrid life at LS Madrid life at Linguaschools

Goodbyes are not sad in Madrid

A couple of weeks ago, we had a special event at our school in Madrid. We had to say goodbye to one of the most beloved teachers: Mayka. To demonstrate how important she is to all of us, students a ...

Meer informatie

spain madrid life at Linguaschools things to do in madrid university

The 9 Best Universities in Madrid for International Students [2024]

Have you decided to experiment with the life-changing adventure of living abroad for a while? If you have, you should know that Spain is one of the most popular choices among travelers because it give ...

Meer informatie

spain madrid life at LS Madrid graduation

Graduation day and goodbyes at Linguaschools Madrid

At Linguaschools Madrid, we're a big family. After weeks or months of studying with us, when it's time to leave, students always show us a lot of love and gratitude! And it makes us teachers and admin ...

Meer informatie