Nu boeken

Spaans leren in Guanajuato

Guanajuato, Mexico

Werelderfgoed Guanajuato, verscholen in de centrale hooglanden van Mexico, is een kleurrijke stad vol geschiedenis en rust.

Je wordt gemakkelijk verliefd op Guanajuato. Het is een van Mexico‘s oudste en best bewaarde steden. Geplaveide straten slingeren door de heuvels en leiden naar sfeervolle pleinen en oude kerken. De meeste huizen zijn zeer kleurrijk en ademen een sfeer van koloniale glorie van weleer. De mensen zijn warm en gastvrij en maken graag een praatje met bezoekers op een terras of in een afgelegen cafeetje.

Dit is een rustige stad en er zijn vele manieren om hier te rusten en te ontspannen na je Spaanse lessen. Wandelen door de straten van dit Werelderfgoed is een ervaring waar je niet snel genoeg van krijgt. Musea en markten geven je een goede indruk van de 16e-eeuwse geschiedenis van de stad.  Maar Guanajuato heeft ook een moderne en jeugdige kant. Het is namelijk een grote universiteitsstad, met zo'n 30.000 studenten die het erfgoed een nieuwe dynamiek geven.

Er zijn het hele jaar door culturele festiviteiten, die een prima gelegenheid bieden om echt te ervaren hoe het is om in Mexico te wonen. Ondanks haar schoonheid is Guanajuato niet overdreven populair bij toeristen. Dus je kunt hier echt een authentieke ervaring hebben.

Universiteit van Guanajuato

Het is de universiteit die Guanajuato zo vitaal maakt, met 30.000 studenten die de historische straten tot leven brengen met jeugdige energie. Het witte universiteitsgebouw is een markant oud gebouw; en een geweldige plek om rond te hangen.

El Pipila

El Pipila is het symbool van Guanajuato. Hij was een kreupele en werd een van de helden van Mexico's onafhankelijkheidsstrijd. Nu wordt hij gevierd door een enorm standbeeld dat kan fungeren als oriëntatiepunt in de stad.

Hidalgo-markt

Geluiden en geuren begeleiden je door de Hidalgo-markt. Het is een leuke en soms chaotische plek, en geweldig om je Spaans te oefenen terwijl je afdingt op souvenirs of snacks.

Teatro Juárez

Het Juárez theater, schitterend van binnen en van buiten, is maar een van de vele prachtige gebouwen in Guanajuato. Het is leuk om hier met een tour heen te gaan, maar als je een paar weken in de stad doorbrengt, kun je hier een concert of show te bekijken, of in een van de andere theaters van de stad.

El Jardin de la Union

El Jardin de la Union is een met bomen bezaaid plein met cafés en restaurants en een rustige plek om rond te hangen, vooral 's avonds. Je zult hier waarschijnlijk vaak komen, want het is ook een prima plek om je Spaans te oefenen.

Onze taalschool in Guanajuato

Linguaschools Guanajuato ligt op een steenworp afstand van Jardin de la Union, in het hart van Mexico‘s mooiste stad. De taalschool is uitermate geschikt om onderdak te bieden aan leerlingen van over de hele wereld, van alle Spaanse taalniveaus. De klaslokalen zijn ruim en het gebouw en is onlosmakelijk verbonden met de stedelijke architectuur. Bij binnenkomst voel je meteen een warme en vriendelijke sfeer.

Onze leraren zijn de belangrijkste reden dat de school zo sterk is gegroeid sinds het begin van de jaren ‘90. Ze brengen hun passie en enthousiasme mee naar de les, gekoppeld aan vele jaren ervaring. Na de les kun je de stad inlopen en talloze plekken vinden om je conversatie te oefenen, van kleine cafés en bars tot terrassen en pleinen.

KLASLOKALEN 12 klaslokalen met natuurlijk licht
LOCATIE 3 minuten lopen van het centrale plein, Jardín Union
MULTIMEDIA de helft van de klaslokalen heeft een digitale projector, elektronische borden en/of computers
OPENBARE RUIMTES centrale binnenplaats en 2 dakterrassen
OVERIGE FACILITEITEN Wi-Fi, bagageopslag en keuken

Nationaliteiten mix

4%
DE
5%
NL
5%
VK
6%
Overig West-EU
45%
VS
15%
CAN
4%
JP
5%
Azië
11%
Anders

Leeftijden

icon course

Cursussen Spaans in Guanajuato

Spaans leren bij Linguaschools Guanajuato is een intensieve ervaring. Dit helpt je om snel vooruit te gaan en optimaal gebruik te maken van de tijd die je in de stad doorbrengt. Omdat we veel klaslokalen en docenten hebben, kunnen we de groepen erg klein houden, met slechts 2 tot 5 leerlingen. Groepen worden ingedeeld naar Spaanse taalniveau en je doet een informele test op de eerste dag zodat je in de juiste groep geplaatst wordt. Met groepslessen leer je met studenten van over de hele wereld en volg je een breed lesprogramma.

Ook individuele cursussen zijn mogelijk in Guanajuato. Deze zijn ideaal als je aan iets specifieks wilt werken – bijvoorbeeld medisch Spaans of conversatie. Zoals bij alle Linguaschools locaties, kunnen we een individuele taalcursus afstemmen zowel op jou behoeften als je beschikbare tijd.  

GROEPSGROOTTE Max. 5 in een groep
LESDUUR 1 les = 55 minuten
MINIMUM LEEFTIJD 13 jaar

Combinatie taalcursus

Meer informatie
Intensief 20+5
Intensief 20+10

Individuele taalcursus

Meer informatie
Individueel 10 en Individueel 20
Individuele lessen op maat
Semi-individuele lessen op maat

Online Spaans met Linguaschools

Meer informatie
Extensief 4 online (groep)
Individueel 10 online

Houd er rekening mee dat de taalschool gesloten is op feestdagen. Alle lessen gemist door een feestdag worden ingehaald.

Accommodaties

Om een taal te leren moet je in een vriendelijke en comfortabele omgeving zijn. Dit strekt zich uit van de taalschool tot onze accommodaties, of je nu verblijft in de studentenresidentie in koloniale stijl, of geniet van echte Mexicaanse gastvrijheid wanneer je bij een gastgezin logeert. Beide opties bieden privacy en onafhankelijkheid. 

Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension
Gastgezin Een- en tweepersoonskamer met volpension
Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Studenten residentie Guanajuato Een- en tweepersoonskamers met ontbijt
Met eigen badkamer Een- en tweepersoonskamers met ontbijt

Reviews en ervaringen

Sheree
British Columbia, Canada
Sheree from Canada and her experience in Guanajato, Mexico
Sheree is young at heart, athletic and lives in a small town in British Columbia, Canada. She enjoys mountain biking, road cycling, swimming, kayaking, camping, snow skiing and travel to experience di...
Lees meer
Bekijk alle reviews

Activiteiten

Spaans leren is leuk en wordt onderdeel van het alledaagse met het culturele programma in Guanajuato.

Je Spaans oefenen in alledaagse situaties geeft je vertrouwen en versnelt het leerproces. En het is erg leuk. De leraren organiseren wekelijkse bijeenkomsten met de lokale bevolking in informele situaties, plus begeleide culturele activiteiten en rondleidingen door de stad. Deze zijn meestal gratis. Elk weekend is er een andere excursie waarbij je de schoonheid van Mexico verkent.

Week Stadstour

Week Culturele workshops

Week Bezoek aan een stadsmuseum

Week Kooklessen

Weekend Bezoek aan San Miguel de Allende

Weekend Bezoek aan de warme bronnen van La Gruta

Weekend Bezoek aan Cañada de la Virgen

Weekend Dagtocht naar Querétaro