Nu boeken

Semi-intensieve taalcursus

Spaanse groepslessen van 4 tot 10 uur per week

Deze groepscursussen van hoge kwaliteit zijn bedoeld voor mensen die al in Spanje wonen en weinig tijd hebben. Ze bieden een aantrekkelijke groepsdynamiek en zijn goedkoper dan individuele lessen.

Niet iedereen heeft genoeg tijd om zich volledig te wijden aan een intensieve taalcursus Spaans. Onze semi-intensieve cursussen zijn gemaakt voor mensen die in Spanje wonen; bijvoorbeeld mensen die werken, stage lopen, Erasmus-studenten en au-pairs. Spaans leren in een kleine groep zorgt voor een stimulerende leeromgeving en veel gelegenheid om conversatie te oefenen. Deze taalcursussen omvatten 4 tot 10 lessen per week. Minder lessen betekent niet dat de lessen niet intensief zijn. Integendeel, voor een goede progressie is het noodzakelijk dat je voldoende zelfstudie doet buiten de lessen.

CURSUSDUUR min. 1 week tot 52 weken
INBEGREPEN Klasmateriaal en aanwezigheidscertificaat
STARTDATUM Elke maandag

Intensief 10

Level: min. A1 niveau

De intensief 10 cursussen worden gegeven in kleine groepen, met studenten die hetzelfde niveau Spaans hebben als jij. Je werkt aan alle aspecten van de taal: grammatica, conversatie en woordenschat, begrijpend luisteren en lezen, en schrijven. Er wordt veel gecommuniceerd in de les, zodat je het vertrouwen krijgt om je Spaans te gebruiken in alledaagse situaties. 

Kies je de intensief 10, dan deel je normaal gesproken de lessen met studenten die de Intensief 20 cursus volgen. Dit vereist meer toewijding en zelfstudie buiten de lessen om het tempo van de groep te kunnen volgen. 

Ben je een absolute beginner, dan raden we je aan om een van de algemene intensieve taalcursussen, combinatiecursussen of individuele lessen te volgen. De lessen vinden over het algemeen plaats in de ochtend. Afhankelijk van het seizoen en de bestemming, kunnen lessen ook ‘s middags zijn.

Beschikbaar in

Conversatie 10

Level: min. A1 niveau

De conversatie 10 cursus richt zich op Spaanse conversatie in een kleine groep. Je richt je meer op het verbeteren van je spreekvaardigheid dan op het leren van nieuwe grammatica. Je volgt 2 lessen per dag, van maandag tot en met vrijdag. Studenten zijn onderverdeeld in werkgroepen en richten zich uitsluitend op het ontwikkelen van gespreksthema's, waardoor ze een verschillend niveau kunnen hebben. Deze taalcursus is vooral gericht op conversatie, dus je Spaanse taalbeheersing moet minimaal op elementair niveau zijn. Als je een absolute beginner in Spaans bent, raden we je aan een Spaanse taalcursus te kiezen waarin ook de andere aspecten van de taal aan bod komen. Geschikte cursussen daarvoor zijn de intensieve cursussen, combinatiecursussen of individuele cursussen. De lessen vinden plaats in de ochtend of middag, afhankelijk van de tijd van het jaar.

Beschikbaar in

Intensief 8

Level: min. A1 niveau

De intensief 8 is bedoeld voor universitaire en Erasmus-studenten, au-pairs, en mensen die werken of stage lopen in Barcelona. Het biedt je meer flexibiliteit wat betreft de dagen waarop je Spaanse lessen volgt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om 4 lessen te volgen op dinsdag en donderdag, of 2 lessen per dag van dinsdag tot en met vrijdag, enz. Je zit in een groep met studenten die de intensief 20 cursus volgen. Om gelijke tred te houden met het tempo van de studenten die het meer intensieve programma volgen, moet je meer tijd besteden aan zelfstudie buiten de lessen. We gaan er ook van uit dat je Spaans spreekt buiten de lessen, bijvoorbeeld op je werk of aan de universiteit.

Beschikbaar in

Extensief 4

Level: alle niveaus

We bieden speciale programma's in Barcelona en Valencia voor studenten die door hun werk, stage of studie weinig tijd hebben om Spaans te studeren. Deze taalcursussen bestaan uit 4 lessen per week en je kunt een tijdschema kiezen dat jou uitkomt. Je leert alle aspecten van de Spaanse taal: grammatica, conversatie en woordenschat, begrijpend luisteren en lezen, en schrijven. 

 

De cursussen hebben een communicatief karakter en zijn ontworpen om je correcte taalgebruik en Spaanse spreekvaardigheid te verbeteren. Om het tempo van de taalcursus te kunnen volgen, vereist de extensief 4 toegewijde zelfstudie buiten de lessen. We gaan er ook van uit dat je Spaans spreekt buiten de lessen, bijvoorbeeld op je stage, werk of aan de universiteit. 

 

Barcelona 
De Extensief 4 cursus in Barcelona bestaat uit 2 keer per week 2 lessen. Dus maandag en woensdag of dinsdag en donderdag van 19:00u tot 20:50u. Je kunt per trimester reserveren, dus voor 12, 24 of 36 weken. Je kunt deze taalcursus beginnen in januari, april en september. 

 

Valencia 
De Extensief 4 in Valencia geeft je nog meer flexibiliteit wat betreft de dagen waarop je de taalcursus volgt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om elke dinsdag 4 lessen te nemen, of 2 lessen per dag op maandag en woensdag, enz. Het lesrooster loopt van 9:00 u tot 18:00u.

Beschikbaar in

Faq

Wanneer begint de cursus?

Alle groepscursussen beginnen op een maandag en eindigen op een vrijdag. Midden in de week beginnen is niet mogelijk.  De meeste cursussen beginnen elke maandag van het jaar. Als maandag een feestdag is en de school gesloten is, begint de cursus op een dinsdag. Er zijn vaste startdata voor absolute beginners en voor een aantal speciale cursussen, zoals examenvoorbereidingscursussen of de extensieve avondcursussen. Individuele lessen op maat kunnen beginnen op verschillende weekdagen. 

Hoe laat begint de eerste les?

De exacte aanvangstijd wordt genoteerd op je persoonlijke pagina, uiterlijk 5 dagen voor de start van je taalcursus. Afhankelijk van de bestemming kan dit ergens tussen 7:30 en 9:00u zijn, maar kan het ook 's middags zijn.

Wat gebeurt er als er geen studenten zijn met hetzelfde niveau als ik?

Als Spaanse taalspecialisten hebben alle Linguaschools taalscholen het hele jaar door een behoorlijk aantal leerlingen van verschillende niveaus. Dit betekent dat we altijd in staat zijn om groepen studenten van hetzelfde niveau te vormen. In het uitzonderlijke geval dat je de enige student op jouw niveau bent, ontvang je een kleiner aantal privé-lessen in plaats van de groepslessen. 

Wat is het rooster?

Over het algemeen vinden groepslessen plaats in de ochtenden tussen 9:00 en 14:00 uur en 's middags tussen 14:00 en 19:00 uur. Het tijdschema verschilt per bestemming en kan tijdens piekuren worden gewijzigd.

Ik denk dat het niveau van mijn groep te hoog of te laag is. Wat kan ik doen?

Neem eerst contact op met het secretariaat van de taalschool als je denkt dat je in een groep zit die op het verkeerde niveau voor jou les krijgt. Deze zal dit bespreken met je leraar of de hoofdleraar en je informeren over de mogelijkheden om je over te plaatsen naar een andere groep.

Wie zijn mijn klasgenoten?

De leeftijd, nationaliteit en achtergrond van Linguaschools studenten is zeer divers. Of je nu een student aan de universiteit bent of de afgelopen 20 jaar niet hebt gestudeerd, de sfeer op de scholen zorgt ervoor dat je je meteen thuis voelt.
Van juli tot september is er een groter percentage relatief jongere mensen (studenten) dan tijdens de rest van het jaar. Onze studenten komen van over de hele wereld. Dit varieert een beetje per bestemming, dus als je dit exacter wilt weten, bekijk dan de statistieken die op de pagina van elke bestemming worden weergegeven.

Krijg ik een certificaat?

Ja, op de laatste dag van je cursus ontvang je een certificaat met hierop de periode die je op de taalschool hebt gezeten, het aantal lessen dat je hebt bijgewoond en het niveau dat je hebt bereikt. Een aanwezigheid van ten minste 80% is noodzakelijk om een dergelijk certificaat te ontvangen.