Nu boeken

Spaans leren in Salamanca

Salamanca

Salamanca, een stad die is opgebouwd uit goudkleurig zandsteen, is een heerlijk ontspannen uitvalsbasis om Spaans te leren.

Voetstappen echoën door de straatjes van Salamanca. Praktisch de hele oude stad is autovrij, met een sfeer die zowel rustgevend als surrealistisch is. Als je door Salamanca wandelt, heb je echt het gevoel dat je teruggaat in de tijd. Maar naar welke periode in de geschiedenis?

In die vraag schuilt nu precies de schoonheid van deze stad. De gebouwen getuigen van 2000 jaar ontwerphistorie en zijn allen vervaardigd uit dezelfde glinsterende zandsteen. Wijnbars zijn gesitueerd in Romaanse herenhuizen. Straatgitaristen spelen in de schaduw van kathedralen die uitpuilen van de sculpturen. In één enkele straat wandel je van Gotiek via Renaissance naar Barok. En het belangrijkste plein van de stad, Plaza Mayor, is het mooiste van heel Spanje.

Dit is een universiteitsstad, wat het erfgoed een injectie van jeugdige energie geeft. Tijdens de meeste zomerweken zijn er gratis stadsevenementen, terwijl de terrasjes ideaal zijn om met de lokale bevolking in contact te komen en je Spaans uit te proberen. Dit alles betekent dat de sfeer van de stad altijd past bij waar jij op dat moment zin in hebt. Of je nu wilt ontspannen of feesten, ergens in Salamanca is er iets voor jou te vinden.

Plaza Mayor

Van alle pleinen in heel Spanje is er geen mooier dan de Plaza Mayor in Salamanca. Dit is het middelpunt van de stad en bijna alle oude straten leiden je hierheen, waar er terrassen en restaurants in overvloed zijn.

Universiteit van Salamanca

De levendige universiteit geeft Salamanca een jeugdige sfeer, wat betekent dat er praktisch het hele jaar door een bruisende energie heerst in de historische straten. De universiteit is een attractie op zich, met gebouwen uit de 12e eeuw.

Tapas

De beste manier om een avond door te brengen in Salamanca is het eten van tapas. Wip binnen bij verschillende bars en probeer een nieuwe tapa in elk ervan. Of blijf de hele avond in dezelfde bar. Je zult versteld staan hoe lekker (en betaalbaar!) alles is. Dus de volgende dag eet je waarschijnlijk weer tapas.

Casco antiguo

Elke avond valt er een gouden gloed over de casco antiguo (het oude stadscentrum). De ondergaande zon reflecteert op het zandsteen en je vindt nergens een mooiere plek. Ontdek en luister. Je hoort hier geen auto's, maar alleen voetstappen en Spaans gesprekken.

Nachtleven

Voor een historische stad weet Salamanca echt wat feesten is. Met zo veel studenten is er een overvloed aan bars en clubs om uit te proberen, elk met zijn eigen unieke stijl. Luid en gezellig als je dat zoekt. Het nachtleven biedt ook de kans om je Spaanse conversatie te verbeteren!

Onze taalschool in Salamanca

Linguaschools Salamanca is trots op zijn accreditatie door het Instituto Cervantes. De leraren putten uit vele jaren ervaring om een interessante en stimulerende leeromgeving te bieden. Je zult hier snel leren, zowel in het klaslokaal als tijdens het leven in de oude stad. Net als Salamanca zelf, heeft de school een ontspannen sfeer die gastvrij is voor iedereen en bevorderlijk voor het leren.

De school ligt in het oude centrum van Salamanca, op slechts een paar minuten van de Plaza Mayor. De meeste bezienswaardigheden van de stad zijn op minder dan 10 minuten lopen, evenals vele cafés, terrassen en restaurants. Gratis Wi-Fi en computers zijn beschikbaar in de school en er is een bibliotheek met Spaanse films en boeken die je kunt lenen. Met 8 klaslokalen zijn we flexibel in het indelen van groepen en zorgen we ervoor dat je leert op een niveau dat het best bij jou past.

KLASLOKALEN 8 klaslokalen met veel natuurlijk licht
ACCREDITATIES Instituto Cervantes, FEDELE, CSN
LOCATIE 5 minuten lopen van Plaza Mayor
MULTIMEDIA alle klaslokalen hebben een digitale televisie
OPENBARE RUIMTES tuin en 2 terrassen
OVERIGE FACILITEITEN Wi-Fi, studenten computers, bagage-opslag, bibliotheek
TALEN GESPROKEN DOOR PERSONEEL Engels, Spaans, Frans, Italiaans

Nationaliteiten mix

14%
DE
6%
NL
4%
BE
18%
Overig West-EU
14%
AU&NZ
27%
VS&CAN
5%
Azië
12%
Anders

Leeftijden

icon course

Cursussen Spaans in Salamanca

De taalcursussen in Salamanca zijn intensief en opgezet om je te helpen snel Spaans te leren. Cursussen omvatten 20, 25 of 30 lessen per week. Je volgt de meeste lessen 's ochtends tot lunchtijd; middaglessen kunnen nodig zijn voor langere cursussen of in de zomer. Groepen worden ingedeeld op basis van Spaans taalniveau, wat meestal leidt tot een mix van nationaliteiten en leeftijden.

Individuele lessen zijn intensiever en Linguaschools Salamanca kan een programma bieden dat past bij jouw planning en behoeften - neem gewoon contact op. Met onze standaard cursussen kun je ook groeps- en individuele lessen combineren, wat vooral handig is als je meer moeite hebt met een bepaald onderwerp. Je kunt hier ook studeren voor, en deelnemen aan, het DELE examen.

GROEPSGROOTTE Max. 8 in een groep
LESDUUR 1 les = 50 minuten
MINIMUM LEEFTIJD 16 jaar

Intensieve taalcursus

Meer informatie
Intensief 30

Combinatie taalcursus

Meer informatie
Intensief 20+5
Intensief 20+10

Individuele taalcursus

Meer informatie
Individueel 10 en Individueel 20
Individuele lessen op maat
Semi-individuele lessen op maat

Online Spaans met Linguaschools

Meer informatie
Extensief 4 online (groep)
Individueel 10 online

Houd er rekening mee dat de taalschool op feestdagen gesloten is. Gemiste groepslessen worden meestal niet ingehaald. Wanneer er 2 feestdagen in 1 week zijn, wordt 1 dag van gemiste groepslessen ingehaald.

Accommodaties

Als je graag geniet van het leven met mensen uit verschillende culturen, kies dan voor een volledig ingericht gedeeld appartement. Je hebt je eigen kamer en logeert ofwel bij Spaanse mensen of je woont samen met andere taalschoolstudenten. Door te logeren bij een gastgezin ervaar je de lokale gastvrijheid en cultuur, en het is een mooie extra gelegenheid om Spaans te oefenen. 

Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gedeeld appartement Standaard een- en tweepersoonskamer
Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension
Gastgezin Een- en tweepersoonskamer met volpension

Reviews en ervaringen

Linguaschools Salamanca
Loui Motto reviewed:
★★★★★
Salamanca, 37002, Calle de Sorias, 13
One of the best schools I've ever been to, I was there for 4 weeks and had lots of activities and made lots of new acquaintances, everything was great.
Linguaschools Salamanca
Eli Ak47 reviewed:
★★★★★
Salamanca, 37002, Calle de Sorias, 13
I had a four week intensive program at the school. A lot of fun and I learned a lot. in the afternoon I joined activities with other students. Really good to try to speak and learn other cultures as well.
linguaschools Salamanca
Josh Tankard reviewed:
★★★★
Salamanca, 37002, Calle de Sorias, 13
linguaschools Salamanca
Tamara van Zutven reviewed:
★★★★★
Salamanca, 37002, Calle de Sorias, 13
Salamanca y Linguaschools es la mejor combinate lo sé. Muy instructivo y muy agradable. Hasta pronto.
linguaschools Salamanca
Nikki Bolleboom reviewed:
★★★★★
Salamanca, 37002, Calle de Sorias, 13
Bekijk alle reviews

Activiteiten

Spaans leren door verbinding te leggen met de lokale cultuur en plezier te maken; dat is wat Salamanca zo fantastisch maakt.

Met welkomstfeesten, danslessen en rondleidingen door de stad georganiseerd door de school, is er altijd iets gratis (of niet al te duur) te beleven in Salamanca. Doordeweekse activiteiten worden georganiseerd door de docenten en maken je lesprogramma bijzonder gevarieerd. Ze zijn ook heel leuk. Net als de opties in het weekend, zoals een trip naar Toledo, Madrid of Portugal.

Week Tapas tour

Week Rondleiding door de stad

Week Kookworkshop

Week Dansles

Weekend Dagtocht naar Ávila en Segovia

Weekend Bezoek aan Madrid

Weekend Dagtocht naar Portugal

Weekend Bezoek aan Toledo