Nu boeken

Leer Spaans in San Sebastián

San Sebastián

Al sinds de tijd van Napoleon verleidt San Sebastian haar bezoekers met haar grandeur en glamour.

San Sebastian staat voor elegantie. Herenhuizen en cafés kijken uit over uitgestrekte stranden. De compacte oude stad krijgt een gouden glans in het avondlicht. Op de uitgestrekte promenade beleef je zonsondergangen van Instagram-kwaliteit. In de brede straten van de stad rijgen de winkels, cafés en pintxos-bars zich aaneen. Het lijkt net één grote ansichtkaart en alles is perfect onderhouden.

Dit is een stad die zich prima leent voor zowel een strandvakantie als chique stadstrip. Het is hier onmogelijk om niet te relaxen. Of om niet te genieten. Het is een van die plaatsen waar je twee weken komt en er vier wilt blijven. Of je komt voor vier weken en wilt voor eeuwig in San Sebastian wonen.

Er zijn drie verschillende gebieden waar je vermoedelijk veel tijd zal doorbrengen.  La Concha het beroemde schelpvormige strand wordt omgeven door winkelstraten en pintxos-bars (Baskische tapas). De casco antiguo (oude stad) is compact en bezaaid met uitnodigende kleine bars en restaurants. Playa Zurriola, het coole surfersstrand, heeft een moderne sfeer, met surfers die de golven trotseren en levendige lokale straten. 

Pintxos

Pintxos zijn kleine culinaire hapjes die in alle bars in San Sebastian op de toog staan. Ze zijn uniek voor het Baskenland en bieden eten van gastronomische kwaliteit met al het plezier van tapas. Een tour langs verschillende pintxos-bars is de favoriete activiteit in de stad.

Parte vieja

Maak een wandeling door de charmante straten met kasseien in Parte Vieja, de oude binnenstad van San Sebastian. Nauwe deuropeningen geven toegang tot pintxos (baskische tapas)-bars en cafés. Smalle straatjes leiden naar een sfeervolle oude plaza vol terrasjes. En om elke hoek wacht je een nieuwe verrassing.

Stadsstranden

De ongelooflijk schone stranden van San Sebastian bieden genoeg ruimte voor iedereen. De ideale plek om te ontspannen na een lesdag. Playa La Concha is schelpvormig en beschut, ideaal voor een rustige duik; Playa Zurriola is waar de lokale bevolking komt zonnen en surfen.

Monte Igueldo

Neem de tandradbaan (of loop) naar Monte Igeldo en geniet van een ongeëvenaard uitzicht over San Sebastian en de kust. Hierboven lijkt het alsof de wereld aan je voeten ligt. Monte Igeldo is zo mooi dat de meeste van onze studenten de berg meerdere malen bezoeken.

Surfen

De surf breaks van San Sebastian maken deel uit van de stad. Slechts een paar stappen vanaf de straat en je rijdt al op de golven. Het is simpel om een surfplank te huren en wat beginnerslessen te nemen, of gewoon rond te hangen op het strand en te kijken hoe de lokale bevolking het doet.

Onze taalschool in San Sebastian

Linguaschools San Sebastian, een moderne school in een elegante stad, helpt je om studie en vermaak te combineren. De klaslokalen met airconditioning zijn groot en comfortabel, aangevuld met goede Wi-Fi, computers voor studenten en een Spaanse bibliotheek. Het terras leent zich perfect voor een ontspannen pauze tussen de lessen. De leraren brengen hun passie over in de les, maken studenten enthousiast en geven hen het vertrouwen om Spaans te spreken en te oefenen. Ze hebben vele jaren ervaring in het onderwijzen van Spaans en wijzen je graag de weg in hun geliefde thuisstad.

De school ligt in Egia, een trendy buurt vol met kleine bars en restaurants. Na de lessen is het slechts 10 minuten lopen naar het surfstrand van San Sebastian, of een iets langere wandeling naar vele andere delen van deze kuststad. Door hier te verblijven en te studeren ontdek je snel je eigen favoriete plekjes, of het nu aan de kust is of weggestopt of in een steegje. En je vindt altijd wel een nieuwe plek om je Spaans te oefenen.

KLASLOKALEN 17 ruime klaslokalen met airco
ACCREDITATIES Instituto Cervantes, FEDELE, Bildungsurlaub, CSN, Kamer van Koophandel Madrid, Erasmus +, Universitat de Barcelona, Brookhaven College
LOCATIE 5 minuten lopen van het stadscentrum en 10 minuten van het Zurriola surfstrand
MULTIMEDIA Hi-Fi geluidssysteem en interactieve whiteboards in geselecteerde klaslokalen
OPENBARE RUIMTES ruim terras
OVERIGE FACILITEITEN Wi-Fi, gratis te gebruiken computers, bibliotheek, snacks en koffiemachines
TALEN GESPROKEN DOOR PERSONEEL Engels, Spaans, Frans, Duits, Russisch, Nederlands, Japans, Italiaans

Nationaliteiten mix

6%
Azië
19%
DE
7%
NL
22%
VS&CAN
8%
CN
10%
Overig West-EU
5%
Oost-EU
10%
Anders
7%
VK
6%
FR

Leeftijden

icon course

Cursussen Spaans in San Sebastian

De verschillende taalcursussen van Linguaschools San Sebastian zijn geschikt voor studenten van elk niveau. Je wordt in een kleine groep geplaatst met studenten van verschillende nationaliteiten en leeftijden, maar met een vergelijkbaar niveau Spaans. Deze gemengde groepen creëren een stimulerende omgeving en helpen je om nieuwe en diverse vrienden te maken tijdens het leren. Spaanse cursussen beginnen elke maandag en je kunt 20 of 30 groepslessen per week kiezen. De cursussen zijn zo opgezet dat ze alle aspecten van het Spaans leren omvatten.

Linguaschools San Sebastian biedt ook individuele lessen, die beter kunnen worden afgestemd op je leerbehoeften en minder sterke punten. 10 of 20 individuele lessen per week is onze standaardoptie. Om je leerproces te versnellen, kun je ook de intensieve 20+5 of 20+10 overwegen, dat zijn 20 groepslessen aangevuld met individuele lessen. Ook specifieke DELE examen voorbereidingscursussen kun je doen bij Linguaschools San Sebastian.

LESDUUR 45 minuten
GROEPSGROOTTE Max. 12 in een groep
MINIMUM LEEFTIJD 17 jaar

Intensieve taalcursus

Meer informatie
Intensief 30

Combinatie taalcursus

Meer informatie
Intensief 20+5
Intensief 20+10

Individuele taalcursus

Meer informatie
Individueel 10 en Individueel 20
Individuele lessen op maat
Semi-individuele lessen op maat

Online Spaans met Linguaschools

Meer informatie
Extensief 4 online (groep)
Individueel 10 online

Spaans &

Meer informatie
Spaans & surfen in San Sebastian

Houd er rekening mee dat de taalschool gesloten is op feestdagen. Gemiste groepslessen worden over het algemeen niet ingehaald. In de zomer organiseren we in plaats daarvan een gratis feestdag-excursie. Wanneer er 2 feestdagen in 1 week zijn, wordt 1 dag van gemiste groepslessen ingehaald.

Accommodaties 

Al onze accommodaties bieden je volledige privacy en onafhankelijkheid. In gedeelde appartementen woon je samen met Spaanse mensen en/of andere taalschoolstudenten. Logeren bij een gastgezin zorgt voor een leerzame ervaring in een huiselijke sfeer. 

Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gedeeld appartement Standaard een- en tweepersoonskamer
Beschikbaarheid Het hele jaar door
Afstand 25 minuten loop afstand
Gedeeld met Locals en/of taalschool studenten
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met ontbijt
Gastgezin Eenpersoons- en tweepersoonskamer met halfpension
Gastgezin Een- en tweepersoonskamer met volpension

Reviews en ervaringen

Tanja
Austria
Tanja from Austria and her experience in San Sebastian
I’m Tanja, 28 years old from Vienna, Austria. I’ve always traveled a lot and enjoyed exploring new places. Unfortunately having a full time job got in the way of my ‘Wanderlust’. So after five years o...
Lees meer
Bekijk alle reviews

Activiteiten 

San Sebastian is een leuke stad en met een divers programma van activiteiten kun je genieten van de lokale cultuur.

Na de lessen is het tijd om plezier te maken – terwijl je natuurlijk nog steeds Spaans spreekt! Denk bijvoorbeeld aan begeleide pintxos-tours, beachvolleybal en sangria, salsa-lessen, filmavonden, begeleide wandelingen en bezoeken aan Baskische dorpjes. Al deze activiteiten zijn gratis of tegen kostprijs. En elk weekend heb je vervolgens een fantastisch aanbod aan excursies om uit te proberen.

Week Welkomstdrankjes en tour door de stad

Week Pintxos (Baskische tapas) tour

Week Surfen en stand-up paddel boarding

Week Bezoek aan een Baskisch dorp

Weekend Weekend trip naar Biarritz (France)

Weekend Bezoek Bilbao en het Guggenheim Museum

Weekend Weekend wandeling door Baskenland

Weekend Txakoli of Rioja wijnproeverij tour