contact  |   login  |  kies je taal       
 
   Spanish San Sebastian
   Español San Sebastian
   San Sebastian
   San Sebastian
   Spagnolo San Sebastian
   Сан-Себастьян
   Spanska San Sebastian
 
nu boeken
spanje
san sebastian valencia
salamanca granada
barcelona malaga
madrid  
latijns amerika
follow us
       
Spaans leren in San Sebastián
   
Inwoners 180.000
Temperatuur zomer 25°C winter 14°C
Omschrijving Deze mondaine badplaats met allure is traditiegetrouw het favoriete vakantie oord van de Spaanse Koninklijke familie. Gastronomisch hoogstaand en erg in trek bij surfers over de wereld. Naast een goed verstaanbaar Castiliaans (Spaans) praten veel mensen ook Baskisch.
Trekpleisters La Concha playa, het oude stadsdeel (Parte Vieja), Semana Grande (augustus).
Vrije tijd Golfsurfen, skiën in de Pyreneeën, pintxos (Baskische tapas) eten in een van de 3000 barretjeswijnstreek Rioja, excursies naar Pamplona, Biarritz, (Guggenheim musem) Bilbao, etc.
   
 

San Sebastián staat bekend om haar uitzonderlijke schoonheid en levensstijl. De bijzondere architectuur en de unieke ligging te midden van het authentieke Baskische landschap, bepaalt in sterke mate de eigenzinnige identiteit van deze mondaine badplaats. De lange boulevard en de bergen aan weerszijden van de Concha baai zijn het visitekaartje van een bruisende stad waar altijd wat te beleven is.

De combinatie van architectuur, cultuur en de veelal geroemde gastronomie geeft deze universiteitsstad een levendige atmosfeer. De karakteristieke kleine straatjes in het oude stadscentrum, Parte Vieja, nodigen uit deze atmosfeer en de locale gastvrijheid van dichtbij te ervaren.

Als je Spaans gaat leren in San Sebastián, zul je snel merken dat de stad meer is dan alleen zon zee en strand. Gedurende het hele jaar biedt de stad voldoende mogelijkheden tot vertier: exposities, concerten, sport, folkloristische feesten, grootse evenementen als het flamenco dans feest in mei, het jazzfestival in juli en het internationale filmfestival in september. En op een steenworp afstand: surfmekka Biarritz, skiën in de Pyreneeën, de Pelgrims tocht naar Santiago de Compostella, de wijnkelders van de Rioja en het avant-garde Guggenheim museum in Bilbao.

 
 

© lingua - voorwaarden -  brochure -  groepsreizen -  contact lingua - 
 -