contact  |   login  |  kies je taal       
 
   Spanish in Salamanca
   Español en Salamanca
   Sprachreise Salamanca
   L'espagnol Salamanca
   Spagnolo a Salamanca
   Испанский в Саламанке
   Spanska i Salamanca
 
nu boeken
spanje
san sebastian valencia
salamanca granada
barcelona malaga
madrid  
latijns amerika
follow us
       
Spaans leren in Salamanca
   
Inwoners 156.000
Temperatuur zomer 29°C winter 9°C
Omschrijving Levendige universiteitsstad (30% van de inwoners zijn studenten) met een van de oudste universiteiten van Europa. Culturele hoofdstad van Europa in 2002.
Trekpleisters Plaza Mayor, La Casa de las Conchas, Universidad Civil.
Vrije tijd Bruisend nachtleven rond Plaza Mayor, tapas tour, excursies naar Portugal, Santiago de Compostela, Toledo, Madrid, etc.
   
 

Salamanca is een prima bestemming om Spaans te leren. Er is een lange traditie in het aanbieden van Spaanse taalcursussen voor buitenlanders. De oude universiteitsstad Salamanca ligt tussen Madrid en de grens met Portugal. Salamanca wordt door velen betiteld als de mooiste stad van Spanje. Dat is voornamelijk te danken aan de schitterende architectuur binnen de stad. Mede hierdoor is Salamanca opgenomen in de Werelderfgoed lijst van UNESCO.

In Salamanca is alles te voet bereikbaar. Zo ook het centrum van de stad, het Plaza Mayor. Dit is een gezellig plein in barokstijl wat als ontmoetingsplaats geldt voor jong en oud, student of gepensioneerd. Van de 180.000 inwoners is 30% student, dus er valt altijd wel wat te beleven.

 
 

© lingua - voorwaarden -  brochure -  groepsreizen -  contact lingua - 
 -