contact  |   login  |  kies je taal       
 
   FAQ
   Preguntas frequentes
   FAQ
   Questions
   Vanliga frågor
 
taalcursus spaans in latijns-amerika
nu boeken
latijns amerika
mexico - guanajuato
costa rica - tamarindo
ecuador - montañita
peru - cusco
chili - santiago
argentinië - buenos aires
spanje
 
       

Veel gestelde vragen

Algemeen
  Wat doet linguaschools?
  Linguaschools biedt Spaanse taalcursussen aan in het buitenland. Linguaschools regelt de taalcursus, accommodatie en een eventuele transfer vanaf het vliegveld naar de geboekte accommodatie.
 

Inschrijving en betaling
  Wanneer kan ik beginnen?
  De taalcursussen beginnen op maandag en eindigen op vrijdag. Starten op een andere dag in de week is doorgaans niet mogelijk. De “intensive” cursussen starten iedere maandag. Het kan zijn dat er vaste startdata voor absolute beginners en voor specifieke cursussen zijn. Kijk voor deze startdata op onze website bij de betreffende taalschool onder 'taalcursus' en klik dan op de optie ‘startdata en vakantiedagen’.
 
  Kan ik volgende week al beginnen?
  Om jou een plaats in de klas te kunnen garanderen, vragen we om je minimaal 2 weken voor vertrek bij ons in te schrijven. Indien je zou willen beginnen binnen deze 2 weken, neem dan even contact met ons op om de beschikbaarheid te controleren.
 
  Hoe kan ik de prijs berekenen en mij inschrijven?
  Je kunt eenvoudig de prijs voor jouw programma berekenen op onze website. Klik hiervoor op ‘prijs berekenen’ of op ‘nu boeken’. Alle prijzen voor onze bestemmingen in Latijns Amerika worden weergegeven in Amerikaanse Dollar. Selecteer de opties die van toepassing zijn en de totale prijs per persoon wordt automatisch weergegeven aan de rechterkant van de pagina. Alle kosten, zoals de registratie, materiaal, zomer toeslag, etc., zijn bij deze prijs inbegrepen. Je kunt zoveel prijsberekeningen maken als je wilt. Daarnaast vind je de prijzen ook terug onder het kopje ‘prijzen’ van de betreffende bestemming.

Zodra je hebt besloten jouw cursus te willen reserveren, klik dan op ‘nu boeken’. Hierna doorloop je gewoon de stappen van het boekingssysteem. Stap 1: Selecteer het cursus type en accommodatie type dat je wilt boeken. Stap 2: Vul het formulier in met de persoonlijke gegevens. Stap 3: Lees- en ga akkoord met onze algemene voorwaarden voordat je klikt op de optie ‘ga naar betaling’. Stap 4: Om jouw reservering te bevestigen, betaal je de aanbetaling van 100 euro of 150 US Dollar. Heb je vragen, of loop je tegen problemen aan bij het maken van de inschrijving, neem dan even contact met ons op.

 
  Hoe gaat de betaling in zijn werk?
  Je doet een aanbetaling van € 100 (of 150 US Dollar) aan lingua om jouw boeking te bevstigen (stap 3 van het boekingssysteem). Het resant bedrag dien je te voldoen voor de cursus begint. Dit kan op de eerste lesdag bij het secretariaat van de taalschool. Ook kun je het resterende bedrag voorafgaand aan lingua betalen via de persoonlijke webpagina (zie hieronder voor een toelichting).
 
  Hoe kan ik betalen?
  Jouw inschrijving wordt alleen behandeld als we de aanbetaling hebben ontvangen. Je kunt kiezen voor een betaling met IDEAL, een eenmalige incasso, betaling via een PayPal acount, met een creditcard (Visa-, Mastercard), of een overschrijving via de bank.
 
  Hoe kan ik met 2 (of meer) personen in schrijven?
  Als je samen wilt boeken voor een taalcursus, kun je gewoon apart via de website inschrijven. Op de tweede pagina kun je in het veld "algemene opmerkingen" invullen met wie je samen wilt. Lingua zal de inschrijvingen bij elkaar voegen en ervoor zorgen dat jullie samen kunnen gaan. Als jullie bij de inschrijving gekozen hebben voor een 2-persoonskamer, zorgen wij er uiteraard ook voor dat jullie bij elkaar op de kamer terecht komen. Als je met meer dan 2 personen reist, kunnen we niet garanderen dat jullie in dezelfde accommodatie kunnen verblijven. Neem hiervoor even contact met ons op.
 
  Rekent linguaschools inschrijfkosten?
  Nee, linguaschools rekent geen inschrijfkosten. De prijs die je betaalt is dan ook gelijk aan de prijs die je bij de taalschool zou moeten betalen.
 
  Kan ik ook een cursus boeken zonder accommodatie?
  Ja. Selecteer dan de optie “geen accommodatie”, in het boekingssysteem.
 
  Kan ik meerdere bestemmingen boeken?
  Ja, je kunt meerdere bestemmingen combineren. Zo zou je bijvoorbeeld 4 weken Buenos Aires kunnen combineren met 2 weken Cusco. Meer bestemmingen combineren kan ook. Neem even contact met ons op voor een prijsberekening op maat.
 
  Heb ik een visum nodig?
  In de meeste landen in Latijns Amerika kun je maximaal 3 maanden verblijven zonder een visum aan te hoeven vragen. De vereisten voor een visum variëren echter per land en nationaliteit. Als het nodig is om de vereisten te controleren voor jouw nationaliteit, vraag het na bij de lokale ambassade. Heb je advies nodig over het visum dan kun je contact met ons opnemen. We kunnen je ook voorzien van alle documenten die je nodig hebt om een visum aan te vragen. In het geval dat je visumaanvraag is mislukt, zullen wij een klein bedrag inhouden voor het dekken van onze administratiekosten.
 
  Wat is de persoonlijke lingua webpagina?
  Binnen enkele werkdagen nadat je de inschrijving hebt gedaan, ontvang je van ons de inloggevens voor een persoonlijke webpagina. Hierop vind je een overzicht van het programma dat je hebt geboekt, het restant bedrag en alle informatie die je nodig hebt met betrekking tot de taalcursus. Denk bijvoorbeeld aan reisinformatie, het school- en accommodatie adres, belangrijke telefoonnummers, etc. Alle benodigde informatie is minimaal 7 dagen voor vertrek aanwezig op de pagina. Je kunt deze pagina 24 uur per dag bekijken. Ook kun je de belangrijkste informatie van de pagina uitprinten. Daarnaast vragen we om via deze pagina jouw exacte aankomstgegevens door te geven aan ons, zodat alle betrokkenen op de hoogte zijn, en wordt er gevraagd een niveautest te maken als je geen beginner met de Spaanse taal bent.
 

De taalscholen
  Waar liggen de scholen?
  Onze scholen liggen altijd in-, of dichtbij het stadscentrum. Voor de exacte locaties kun je kijken op onze website onder het menu item: “taalschool”. Hier vind je een link naar een plattegrond waarop de school is aangegeven.
 
  Hoe kom ik bij de taalschool?
  Het adres van de taalschool en de starttijd van jouw eerste les is terug te vinden op jouw persoonlijke pagina (zie hierboven). Voordat je vertrekt krijg je van ons alle informatie die je nodig hebt om van het vliegveld naar de taalschool of je appartement te komen.
 
  Is de school open op (lokale) feestdagen?
  Tijdens officiële feestdagen zijn de taalscholen gesloten. Op de website kun je de feest-/vakantie dagen terug vinden bij de betreffende bestemming onder het menu item “taalcursus”. Hier vind je een overzicht van de officiële vakantiedagen.
 
  Hoe zit het met internet?
  Op al onze scholen kun je gebruik maken van een WIFI verbinding. Ook kun je gebruik maken van een computer als je zelf geen laptop mee neemt.
 

Cursus
  Hoe lang duurt de cursus?
  Je kunt zelf de duur van jouw taalcursus bepalen. Dit kan al vanaf 1 of 2 weken tot een half jaar of zelfs langer. Als de gewenste cursusduur er niet tussen staat bij het maken van de inschrijving, neem dan even contact met ons op voor een prijsberekening.
 
  Hoe lang duurt het voordat ik Spaans kan spreken?
  Het is moeilijk om aan te geven hoe lang iemand nodig heeft om een nieuwe taal te leren. Dit kan per persoon verschillen. Doorgaans duurt het ongeveer 4 weken (met 20 lessen per week) om Spaans op een beginners niveau te kennen. Dit is een indicatie en zou dus sneller kunnen gaan, of juist langer kunnen duren. Om je verder een idee te geven hoe lang het duurt om tot een bepaald niveau te komen, klik eens op deze link:
http://www.coe.int/T/DG4/Portfolio/?L=E&M=/main_pages/levels.html. Ga er vanuit dat het ongeveer 4 weken in beslag neemt om 1 level te dooropen. Maar dit hangt o.a. ook af van de motivatie die je hebt, de inzet tijdens de lessen, etc.
 
  Krijg ik een certificaat?
  Ja, op al onze taalscholen krijg je een certificaat waarop het behaalde niveau vermeld staat, de duur van jouw taalcursus en het type taalcursus wat je hebt doorlopen.
 
  Hoe lang duurt een lesuur?
  Dit verschilt per taalschool. Als je bij het item 'de taalschool' kijkt, vind je hoe lang een lesuur duurt bij de betreffende taalschool.
 
  Het niveau van mijn klas is te hoog of te laag, wat kan ik doen?
  Als je in een klas zit waar het niveau van de lessen te hoog of te laag is voor jou niveau, neem dan even contact op met het secretariaat van de taalschool. Daar hebben ze het beste inzicht in een eventuele mogelijkheid om je over te plaatsen in een andere groep. Mocht je er toch niet uitkomen, neem dan even contact op met ons om samen naar een oplossing te kijken.
 
  Wie zijn mijn medestudenten?
  De achtergronden van de deelnemers zijn enorm divers. Of je nu student bent of de schoolbanken al tientallen jaren achter je hebt gelaten, de sfeer op onze scholen is zo dat je je er snel thuisvoelt. In juli en augustus is het percentage jonge mensen (studentenleeftijd) wat hoger dan gedurende de rest van het jaar. Onze studenten komen uit alle delen van de wereld. Zo hebben we studenten uit Amerika, Japan, Italie, Duitsland, Zweden, Engeland, etc. Het percentage Nederlandse cursisten is bewust laag op de lingua taalscholen, zodat je niet te vaak op het Nederlands terugvalt.
 
  Is een taalreis fiscaal aftrekbaar?
  Een taalreis is onder sommige omstandigheden fiscaal aftrekbaar. De cursus-, reis- en verblijfskosten zijn aftrekbaar van loon- en inkomstenbelasting, mits je kunt aantonen dat ze gemaakt zijn om je "maatschappelijke positie in financieeleconomisch opzicht te verbeteren". De cursus moet relevant zijn voor je werk. De belastingdienst of je belastingadviseur kan je verder informeren. Voor bedrijven die de taalreis betalen voor hun werknemers zijn de kosten aftrekbaar van de vennootschapsbelasting.
 
  Hoe weet ik welk niveau ik heb?
  Als je al (enige) voorkennis hebt van de Spaanse taal kun je tijdens het inschrijven kiezen voor "beginner met voorkennis", "gemiddeld" of "gevorderd". Welke van de 3 je kiest maakt niet zo heel veel uit omdat er voorafgaand aan de taalcursus een niveautest wordt afgenomen. Aan de hand van deze niveautest wordt je niveau bepaald en wordt je ingedeeld in een groep met mensen van hetzelfde niveau. Als absolute beginner begin je altijd in een beginner groep en hoef je voorafgaand aan de taalcursus geen test te maken.
 

Accommodatie
  Hoe lang wordt de accomodatie gereserveerd?
  De accommodatie is standaard gereserveerd vanaf de zondag voor de eerste les met een vertrek op de zaterdag na jouw laatste les.
 
  Wat is de afstand van de accommodatie naar de school?
  Dit verschilt per bestemming. Kijk hiervoor op onze website in het menu van de betreffende bestemming. Onder het menu item “accommodatie”, kun je lezen wat de maximale reistijd is van de school naar de accommodatie.
 
  Zijn rekeningen inbegrepen?
  De accommodatie prijs is inclusief kosten zoals gas, water en elektriciteit. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Bij sommige accommodaties wordt er gevraagd een borg te betalen. Deze borg wordt terug betaald bij vertrek als er geen schade is aangericht.
 
  Hoe zit het met internet?
  We kunnen niet garanderen dat er internet aanwezig is in de accommodatie. Als je dit wel graag wilt, geef dit dan aan bij het maken van de inschrijving in het veld “opmerkingen accommodatie”. We doen dan ons best dit te verzorgen voor je.
 

De reis
  Verzorgt lingua ook de reis?
  Wij gaan ervan uit dat je zelf de reis regelt. We kunnen je uiteraard wel advies geven. Neem hiervoor even contact met ons op.
 
  Wat is een airport transfer?
  Een airport transfer houdt in dat je bij het vliegveld opgehaald wordt door een chauffeur die je met bagage en al naar de taalschool of je appartement brengt. Je kan dit van tevoren reserveren. De prijs is afhankelijk van de afstand. Kijk hiervoor onder 'prijzen' bij de betreffende taalschool.Houd er rekening mee dat dit een enkele reis is. De transfer op de terugreis is niet inbegrepen. Je kunt dit zelf regelen op de taalschool, of neem even contact met ons op.
 © lingua - voorwaarden -  gratis brochure -  contact - 
linguaschools spaans in het buitenland -  linguaenglish engels in het buitenland -